HGS Olmadan Geçiş Yaptığımda Ne Olur? 2021 HGS Cezası Ne Kadar?

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi, köprüler ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş gişelerindeki yoğunlunu hafifletmek için yapılmıştır. HGS sistemiyle sürücüler sıra beklemeden kolay bir şekilde gişelerden geçerler. Araçlara takılan HGS etiketiyle geçiş ücreti alınıt. Öte yandan HGS hesabı olmayan veya HGS hesabında yeterli bakiye bulunmayan sürücüler için HGS'den geçiş yapmak sıkıntı yaratabilir.

HGS Olmadan Geçiş Yaptığımda Ne Olur? 2021 HGS Cezası Ne Kadar?

Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) hesap olmadan ya da yeterli bakiye olmadan geçiş yapılırsa ne olur? 2021 yılında HGS cezası ne kadardır? İşte tüm detaylar...

HGS Olmadan geçiş Yaptığımda Ne Olur?

HGS veya OGS'den geçildiğinde eğer abonelik bulunmuyorsa kaçak geçiş yapan plakaya 15 gün içerisinde abonelik başlatılması gerekir. Eğer gerekli süre içerisinde abonelik başlatılırsa HGS aboneliği olmadan yapılan geçişe ilişkin bir yaptırım uygulanmaz. HGS aboneliği olmadan gişeden geçen vatandaştan sadece geçiş ücreti alınır.

Öte yandan HGS aboneliği bulunan ancak aracında HGS etiketi takılı olmayan bir vatandaşa yaptırım uygulanmaz. Vatandaşın HGS hesabından geçiş ücreti kadar bakiye düşürülür. Eğer bakiye yetersizse mevcut süre içinde yükleme yapılması gerekir. Yoksa ceza kesilir.

2021 HGS Cezası Ne Kadar?

HGS aboneliği olmadan ya da HGS hesabında yeterli bakiye olmadan yapılan geçişler için  15 günlük süreç içerisinde abonelik başlatılması ve HGS etiketine bakiye yüklenmesi beklenir. Eğer bunlar yapılmazsa gecikme bedeli ve faiz gibi ek yaptırımlarla birlikte kaçak geçiş ücretinin temini sağlanır. 15 gün içerisinde bakiye yüklemesi yapılmazsa ilk etapta geçiş ücretinin 5 katı tutarında ceza uygulanır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER