Astrolog Michaela Astro Hatırlattı! Sertab Erener, Azra Akın ve Alper Gezeravcı'nın Ortak Özelliği Ne?

Astrolog Michaela Astro Hatırlattı! Sertab Erener, Azra Akın ve Alper Gezeravcı'nın Ortak Özelliği Ne?

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Eurovision ile birlikte gündeme gelen Sertab Erener, 2003 yılının ardından bir kez daha gurur kaynağımız oldu. Bu sıralar ikinci uzay yolculuğunun da yaşanmasıyla ülkemizin bazı ilkleri hakkında dikkat çeken bir detay Twitter'da '@jupiterianvenus' adlı hesap tarafından ortaya çıkarıldı! Peki, İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, dünya güzeli Azra Akın ve Sertab Erener'in ortak özelliği ne? 

İşte, detaylar... 

Türkiye'nin Eurovision şampiyonu Sertab Erener

Sertab Erener, 4 Aralık 1964 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Güçlü sesiyle hafızalara kazınan ünlü şanatçı, 'Everyway That I Can' paçası ile 2003 yılında Eurovision şarkı yarışmasında ülkemize ilk kez birinciliği getirdi.

Dünya Güzeli Azra Akın
Azra Akın, 8 Aralık 1981 tarihinde Hollanda'da dünyaya geldi. Manken ve oyuncu Akın, 2002 yılında Türkiye Güzeli seçildi. Azra Akın aynı yıl, Miss World'de Türkiye'yi temsil etti ve Dünya Güzeli seçilen ikinci Türk oldu.


İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı
Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Gezeravcı, 19 Ocak 2024 tarihinde ilk Türk astronot olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na (İSS) gönderildi ve burada 18 gün kalarak deneyler yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER