Ayasofya'nın müzeye çevrildiği iddiası yalanlandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden müzeye çevrildiği iddiasının gerçek dışı olmadığını açıkladı.

Ayasofya'nın müzeye çevrildiği iddiası yalanlandı
AA

Ayasofya'da bugünden itibaren yeni düzenlemeler hayata geçirildi.

Bu çerçevede, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet amacıyla gelenler ile tarihi camiyi kültürel ziyaret için tercih eden yabancılar arasında giriş ayrımı yapıldı.

Yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, yabancı turistler artık giriş için 25 euro ödeyecek.

"Ayasofya yeniden müze yapıldı" iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ibadet etmek için gelenlerle kültürel amaçla ziyaret gerçekleştirenlerin ayrılması ve girişlerde oluşan yoğunlukların önlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelindiği, düzenlemenin bugün itibarıyla hayata geçirildiği belirtildi.

Düzenlemeler kapsamında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin müzeye dönüştürülmesi söz konusu değildir. Camiyi ibadet amacıyla ziyaret edenlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Sadece kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turistlerden ücret alınacaktır.

ifadelerine yer verilen açıklamada, turist olarak giriş yapanların gezi güzergahı boyunca koruyucu önlemler alındığı vurgulandı.

İbadet edenleri rahatsız etmeden 23 dilde sesli sunum

Açıklamada, QR kod uygulamasıyla hayata geçirilen kulaklıklı sistemle ziyaretçilerin cep telefonlarınınki veya sağlanacak tek kullanımlık kulaklıklarla ibadet edenleri rahatsız etmeden, sessiz bir ortamda 23 dilde bilgi alabileceği de kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2024, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER