Furkan Karabacak ile Çok Özel Röportaj

Furkan Karabacak ile başarı dolu hikayesini konuştuk...

Furkan Karabacak ile Çok Özel Röportaj


İsmim Furkan Karabacak,1989 İstanbul doğumluyum ve aslen Trabzonuluyum. Müzik hayatıma 7 yaşındayken, halamın aldığı küçük bir org ile, televizyonda duyduğum şarkıları çalmaya başlayarak girdim.15 yaşımdayken yeni yeni şarkı söylemeye başladığımda, içimde tarifi olmayan, anlatamayacağım bir huzur hissetmeye başladım. 


Daha sonralarında, küçük bir grup kurarak, sokak müziği yapıyorduk ve gelen tekliflerle sahnelere çıkmaya başladık. Asıl mesleğim bayan kuaförlüğü olduğu için, gündüzleri çalışıp, akşamlarıda sahne alıyordum, bu çok yorucu olsa da, sahnede geçirdiğim her dakika, bana daha keyifli ve daha huzur verici geliyordu.

Bu yüzden hiç bir zaman müziği hayatımdan çıkartmadım. Müzik kariyerime profesyonel olarak attığım ilk adım 2015 yılında düzenlenen ‘’Shining Star’’ adıyla Uluslararası Şarkı Yarışmasında ülkemizi temsil ettim ve Türkiye’ye 2. lik getirdim, ikinci yarışma Sırbistan' da düzenlendiğinden ve benimde çalışmam gerektiğinden dolayı gidememiştim.


Türkiye’deki şarkı yarışmalarına katıldım ve 2016 ile 2018 yıllarında O Ses Türkiye sahnesinde jüri karşısına çıktım. Bana müzik hayatım için çok güzel detaylar kattı, çok iyi bir yol katettim. Benimde tarzını en çok sevdiğim, şarkılarını severek dinleyip, büyük bir özenle sahnede okuduğum biri var, Murat Dalkılıç… Hem tarzı hemde şarkıları bana ilham veriyor… Şu anda Azerbaycan’da yaşıyorum ve güzel bir grupla, güzel bir izleyici kitlesine ulaştık. Etrafımda bana güvenen ve bu işte yardımcı olan bir çok insan var ve onlarla çalıştığım için çok şanslıyım. Hazırda duran sözü bestesi bana ait olan şarkılarım var ve burada Azerbaycanlı bir müzisyen arkadaşımla, bu şarkıları iki dilde birleştirip, dijital platformlara koymak için hazırlık yapıyoruz.


Hayatıma genel olarak baktığımda, başarısızlıklarımda oldu ama başarısızlıktan asla korkmadım, bu huyum beni bir sonraki seviyeye daha güçlü çıkarabilmek için basamak oldu… En büyük hedefim ise en çok severek yaptığım işte, müzik kariyerimde çok farklı yerlerde olmak...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER