Harry Potter ve Azkaban Tutsağı konusu ne? Harry Potter ve Azkaban Tutsağı oyuncuları kimler?

Harry Potter serisinin üçüncü kitabından uyarlanan filme olan hikayede Harry, ünlü büyücü hapishanesi Azkaban'dan kaçan katil Sirius Black'in hedefi haline geliyor.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı konusu ne? Harry Potter ve Azkaban Tutsağı oyuncuları kimler?

Harry Potter serisinin üçüncü kitabından uyarlanan filme olan hikayede Harry, ünlü büyücü hapishanesi Azkaban'dan kaçan katil Sirius Black'in hedefi haline geliyor. Peki Harry Potter ve Azkaban Tutsağı konusu ne? Harry Potter ve Azkaban Tutsağı oyuncuları kimler?

Üçüncü filmde Tehlikelere rağmen Harry Hogwarts’a geri döner fakat velisinin izni olmadığı için Hogwarts yakınlarındaki Hogsmeade’e (büyücü kasabası) gidemez. Harry görünmezlik pelerinin giyerek gizli bir tünelden geçip Hogsmeade’e varır.

HARRY POTTER AZKABAN TUTSAĞI FİLMİ KONUSU

Sevilen kahramanın yeni bir filmi daha. Harry Potter, akrabaları ile zor zamanlar geçirmektedir. Ailesine kötü davranan, Vernon Amca'nın kız kardeşi Marge'a büyü yapıp kaçar. Okul dışında büyü yaptığı için korksa da cezalandırılmadığını fark edince çok şaşırır. Ancak çok geçmeden, tehlikeli bir suçlu olan Lord Voldemort'un yardımcısı Sirius Black'in Azkaban hapishanesinden kaçtığını öğrenir. Dark Lord'un intikamını almak için Harry'i öldürmek istemektedir. Hapishanedeki büyük suçlulardan sorumlu, Ruh Emiciler etrafa huzursuzluk saçmaktadırlar. Öte yandan Lupin'in de sakladığı bir sır var gibi görünmektedir.

HARRY POTTER AZKABAN TUTSAĞI FİLMİ OYUNCULARI

Filmin oyuncu kadrosu Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Richard Griffiths, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Timothy Spall, David Thewlis, Emma Thompson, Julie Walters’dır.

Filmin yönetmeni Alfonso Cuarón, senaristi Steve Kloves'dur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER