Kahve, sanat ve botanik: Piu Art Cafe

Boğaziçi’nde eski bir mahalle, Büyükdere… İstanbul’un en kuzeydeki ilçesi Sarıyer’in şirin semti. Eski Rum evleri, ahşap yapıları, Arnavut kaldırımı sokakları, müze ve kiliseleriyle Boğaz’ın güzide bir köşesi. İşte bu şirin semtte 2022’nin sonbaharında, İtalyan ve Türk kültürünü buluşturan menüsüyle kapılarını açtı Piu Art Cafe.

Kahve, sanat ve botanik: Piu Art Cafe

Mimar Tolga Dülek ve kardeşi peyzaj mimarı Deniz Dülek bu özel mekanın kurucuları. 3 yıl Milano’da yüksek lisansını tamamlayan Deniz Dülek İtalyan yeme içme kültürüne oldukça aşina. Kahvenin birleştirici bir unsur olduğuna inandıklari için mekanda İtalyan ve yeni nesil kahve teknikleriyle kahve sunumları yapılıyor. 3’üncü nesil kahve demleme yöntemleri ve taze kavrulmuş yöresel kahvelerle sımsıcak bir ortam yaratmayı başarmışlar.

Piu’nun günlük olarak taze yapılan ve başarılı şeflerin elinden çıkan tatlıları da mekanın müdavimlerinden tam not alıyor. Tiramisu, orman meyveli cheesecake, karamelli cheesecake, brownie, limonlu tart, muzlu pasta bunlardan bazıları… Ayrıca kahvaltı seçeneği olarak kruvasan, peynirli Ayvalık tostu, sandviç çeşitleri de bulunuyor. Daha hafif alternatifler arayanlar için ise birbirinden lezzetli bowl’lar var. Bu arada çay severler de unutulmamış. Taze demleme çayın yanı sıra bitki çayı çeşitleri de mevcut.

Gelelim Piu’nun ‘art’ kısmına… İstanbul Boğazı’nin sakinliğinde dinlenirken Türk ve yabancı sanatçıların eserlerini ve yeni sanatçıları keşfetmeye hazır mısınız? Deniz Dülek, Piu’nun iç mimarisini tasarlarken botanik ve sanat sevenleri bir araya getirecek bir mekan olmasını amaçladıklarını söylüyor. Halen bir karma heykel sergisinin yer aldığı Piu, süreli sergiler, atölyeler ve eğitimlere ev sahipliği yapacak.

Ve işte size Piu’ya gelmek için bir neden daha… Eğer botaniğe ilgi duyuyorsanız bahçe uzmanlarından fikir alabilir, iç mekan bitki showroom’undaki bitki ve tasarımları inceleyebilir hatta beğendiklerinizi satın alabilirsiniz.

Doğanın değişiminden esinlenerek, değişen sanat eserleriyle ve gelen misafirlerle sürekli dönüşen, dinamik bir alan yaratılmış Piu’da. Deniz kıyısında, yeşilliklerin içinde, modern mimariye sahip, sade ve sakin bu mekân, tüm doğa ve sanatseverler için güzel bir keşif olacak…

Çalışma saatleri: 99.00- 22.30 (Kış Ayı Saatleri)

Adres: Büyükdere Mahallesi, Çayırbaşı Cad. No 114/1 Sarıyer-İSTANBUL

Tel: 0530 643 5782

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER