Son Dakika: Erdoğan'ın veto ettiği Finlandiya ve İsveç, NATO üyeliği için resmi başvuru yaptı - Haberler

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmak istemesi, dünya siyasetinde büyük tartışma yarattı.

Son Dakika: Erdoğan'ın veto ettiği Finlandiya ve İsveç, NATO üyeliği için resmi başvuru yaptı - Haberler

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olmak istemesi, dünya siyasetinde büyük tartışma yarattı. Önce Finlandiya, ardından da İsveç NATO üyesi olmakta kararlılıklarını belirtti. İki ülke bugün de NATO'ya resmi başvurularını gerçekleştirdi.

TÜRKİYE KARŞI ÇIKIYOR

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın teröristlere sahip çıktığı gerekçesiyle NATO üyeliklerine sıcak bakmıyor. İki ülke, Türkiye'yi ikna etmek için heyet gönderme kararı almış fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan bu karar hakkında, "Zahmet buyurmasınlar" yorumunda bulunmuştu.

"NATO ÜYELİĞİ BİZİM İÇİN EN İYİ ŞEY"

İsveç'te Sosyal Demokrat Parti'nin kurduğu azınlık hükümetinin başbakanı Andersson, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, NATO üyeliğinin ülkesi için "en iyi şey" olduğunu söyledi. Güvenlik politikaları konusunda Parlamento'daki tartışmanın ardından konuşan Andersson, "İsveç Parlamentosu'nda büyük bir çoğunluk NATO'ya katılmaktan yana" dedi.

AVRUPA'NIN HARİTASI YENİDEN ÇİZİLECEK YORUMLARI YAPILIYOR

Andersson, "İsveç ve İsveç halkı için en iyi şey NATO'ya katılmaktır" ifadesini kullandı, ancak ülkesinin topraklarında kalıcı NATO üsleri veya nükleer silahlar istemediğini söyledi. İsveç'in de başvuru kararıyla kuzey Avrupa'nın jeopolitik haritasının yeniden çizileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Nato, Güncel, Haberler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER