Son dakika... Somali Başbakanı Roble'den Galmudug'da patlak veren çatışmalara son verilmesi çağrısı

Somali Başbakanı Muhammed Hüseyin Roble, ülkenin merkezindeki Galmudug eyaletinde eyalet güçleri ve Ehl-i Sünnet (Ahlu Sunna) grubu arasında çıkan çatışmalara bir an önce son verilmesi çağrısı yaptı.Roble yaptığı yazılı açıklamada, eyalette bazı kasaba ve köyleri ele geç.

Son dakika... Somali Başbakanı Roble'den Galmudug'da patlak veren çatışmalara son verilmesi çağrısı

Somali Başbakanı Muhammed Hüseyin Roble, ülkenin merkezindeki Galmudug eyaletinde eyalet güçleri ve Ehl-i Sünnet (Ahlu Sunna) grubu arasında çıkan çatışmalara bir an önce son verilmesi çağrısı yaptı.

Roble yaptığı yazılı açıklamada, eyalette bazı kasaba ve köyleri ele geçiren, terör örgütü Eş-Şebab'ın düşmanı olarak bilinen grup ve eyalet güçleri arasındaki çatışmaların "üzüntü verici" olduğunu kaydetti.

Galmudug eyaletinin meşru temsilcisinin, eyalet otoritesi olduğuna işaret eden Roble, saldırıların bir an önce durması çağrısında bulundu.

Yerel basında yer alan haberler e göre, Ehl-i Sünnet'in lideri Şeyh Muhammed Şakir, eyalete dönmelerinin nedeninin ordu ve yerel güçlerin Eş-Şebab'a karşı eyaleti savunamaması olduğunu belirtti.

Grup, 30 Eylül ve 1 Ekim'de Galmudug'daki bazı köy ve kasabaları ele geçirmişti.

1990'ların başında iç savaşın başlamasıyla kurulan ve ılımlı görüşleriyle bilinen Ehl-i Sünnet, 2018 yılında yaptığı güç paylaşımı anlaşmasıyla Galmudug eyaletiyle askeri olarak birleşme kararı almıştı.

Sizce Türkiye, parlamenter sisteme dönmeli mi?

— Haberler.com (@Haberler) September 30, 2021 AA / Tufan Aktaş - Son Dakika Haberleri Son dakika! İçişleri Bakanı Soylu Kocaeli'de konuştu: (1)

Son dakika! İçişleri Bakanı Soylu Kocaeli'de konuştu: (1)

Son dakika haberleri | İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: '(Terör örgütü PKK'ya katılım) Yılda 5 bin 500 kişinin katıldığı terör örgütüne geçen yıl 53, bu yıl şu ana kadar 39...

Son dakika haberleri | İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "(Terör örgütü PKK'ya katılım) Yılda 5 bin 500 kişinin katıldığı terör örgütüne geçen yıl 53, bu yıl şu ana kadar 39...

MİT ve TSK'nın Kandil'e yönelik ortak operasyonunda terör örgütü PKKKCK'nın sözde Kerkük alan sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi.

MİT ve TSK'nın Kandil'e yönelik ortak operasyonunda terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Kerkük alan sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi.

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER