Endekste yukarı yönlü eğilim korunabilir

Dün akşam yayınlanan FOMC tutanaklarında enflasyonda yüksekseyrin sürmesi durumunda varlık azaltımı ve faiz artırımı konusunda esneklik vurgusu ön plana çıktı.

Endekste yukarı yönlü eğilim korunabilir

Dün akşam yayınlanan FOMC tutanaklarında enflasyonda yüksekseyrin sürmesi durumunda varlık azaltımı ve faiz artırımı konusunda esneklik vurgusu ön plana çıktı. Küresel çapta enflasyon endişeleri
ve Fed’in erken bir faiz artırımına gidebileceğine ilişkin güç kazanan beklentiler fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor. Yurt içinde ise kur cephesinde volatilite yüksek seyretmeye devam ediyor.
ABD’de bugün spot piyasalar Şükran Günü nedeniyle kapalı olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 14:00 Türkiye – TCMB Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek
• 16:30 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD tarafında yoğun ekonomik veri akışının ve FOMC tutanaklarının takip edildiği günde küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir etkili oldu. Gün içerisinde satış baskısının artış kaydettiği ancak akşam saatlerinde kayıpların geri alındığı görüldü. BIST-100 Endeksi pozitif ayrışmasını sürdürerek dün günü %1,55’lik bir yükselişle 1.812,30 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 12,12 – 12,18 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 11,95'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Kur cephesindeki ciddi ölçüde artış kaydeden volatilite ile faiz ve CDS’lerdeki yükseliş eğilimine rağmen BIST-100 Endeksi pozitif seyrini sürdürüyor. Endekste dün 1.800 üzerinde yeni zirve denemeleri yaşandı. Kur, faiz ve CDS’lerdeki artış endeks üzerinde stres birikimine neden olmasına karşın önceki günlerde belirttiğimiz gibi önemli bir destek noktası kırılmadığı sürece endekste yukarı yönlü eğilim korunabilir. Yükselişlerde yeni zirve olan 1.834 ve 1.850 seviyeleri takip edilecek olup, devamında 1.875 seviyesi gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 1.800 kısa vadede önem kazanırken, bu seviye altında 1.760 seviyesi öne çıkacaktır. Özellikle 1.760 altında endekste düzeltme hareketlerinin biriken stresle birlikte hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER