Arnold Schwarzenegger'den Kalp Pili Açıklaması

Arnold Schwarzenegger, kalp pili konusunda açıklamalarda bulunuyor. Ünlü oyuncunun sağlık ile ilgili görüşleri ve deneyimleri hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

Arnold Schwarzenegger'den Kalp Pili Açıklaması

'Terminatör', 'Cehennem Melekleri' ve 'Gerçeğe Çağrı' gibi unutulmaz yapımlarla tanınan Avusturyalı usta oyuncu Arnold Schwarzenegger, geçtiğimiz günlerde 'Arnold's Pump Club' adlı podcast programında yaptığı açıklamayla sevenlerini endişelendirdi.

Kalp Pili Operasyonu


Kalp Pili Operasyonu

Schwarzenegger, üç kez açık kalp ameliyatı geçirmesinin ardından son olarak kalp pili takıldığını duyurdu. "Geçtiğimiz pazartesi günü biraz daha makineye dönüşmek için ameliyat oldum. Kalp pili taktırdım" diyen ünlü isim, sağlık durumuyla ilgili bilgileri paylaşmaktan çekinmedi.

"Başka Ne Seçeneğim Vardı Ki?"

Arnold Schwarzenegger, tıbbi konular hakkında açıklamalarda bulunarak, Avusturya'daki geleneksel sağlık anlayışından farklı bir tutum sergiledi. Biküspit aort kapağı ile doğan ve daha önce kapak replasmanı ameliyatları geçiren Schwarzenegger, konuşmalarının diğer insanlara cesaret verdiğini ve umut olduğunu belirtti. "Tüm içgüdülerime karşı çıkıp şeffaf olmanın insanlara yardımcı olduğunu bildiğime göre, başka ne seçeneğim vardı ki?" şeklinde konuştu.

İyileşme Süreci


İyileşme Süreci

Ünlü oyuncu, ameliyat sonrası harika bir iyileşme süreci geçirdiğini ve hemen etkinliklere katıldığını belirtti. "Pazartesi günü ameliyat oldum ve Cuma günü arkadaşım Jane Fonda ile birlikte büyük bir etkinliğe katıldım. Haftaya bir ameliyatla başladığım kimsenin aklına gelmezdi." diyen Schwarzenegger, sağlık ekibine teşekkür ederek, kalp pili takma kararını da açıkladı.

"Kalp Pili Taktırmanın Zamanı Gelmişti"

1997 yılında pulmoner kapak replasmanı, 2018 yılında açık kalp ameliyatı ve 2020 yılında aort kapağı değişimi gibi zorlu süreçlerden geçen Arnold Schwarzenegger, kalp atışlarını düzenlemek adına kalp pili takma kararını aldı. Önceki ameliyatlarından kaynaklanan yara dokularının etkilerini azaltmak amacıyla bu adımı atmaya karar verdi.

Kaynak: Milliyet


Arnold Schwarzenegger'den Kalp Pili Açıklaması
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2024, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER