Bayram Anıları ve Tatil Planları

Bayram anılarına geri dön, tatil planları yaparken keyifli anılarla dolu anıları hatırla. Bayram tatilinde yapılacak aktiviteler ve planlar için ilham al.

Bayram Anıları ve Tatil Planları

Bayram Anıları


Bayram Anıları

İyi bayramlar Muazzez Hanım. Bayram denilince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Herkese iyi bayramlar diliyorum... Bayram denilince çocukluğum geliyor benim aklıma. Annemin bana bayram kıyafetleri aldığı o yıllar. Hatırlıyorum da bir bayram iki elbise birden almıştık. Ben başka elbise beğenmiştim, annem başka. Böylece iki elbisem ve iki ayakkabım olmuştu. Yine rahmetli annemin bayram harçlıklarımı koymam için verdiği mendil geliyor aklıma. Mendil işlemeliydi. “Harçlıklarını bunun içine koy” demişti. O mendili anneme verirdim bayramdan sonra. O da bana mendilin içinden harçlık çıkarıp verirdi. Dilimden hiç düşmezdi bayram harçlıklarım. Meğer içindeki para bittikçe anneciğim yeniden koyuyormuş. Ben çocuğum, anlamıyorum ki. “Hani benim harçlıklarım” diye tutturuyordum. Boşuna demiyorlar “Bayram çocuklar için” diye...

Özel Bayram Anısı


Özel Bayram Anısı

Çocukluk yıllarınızdan hafızanıza kazınan çok özel bir bayram anınız var mı? Teyzem ailesiyle Balıkesir’de oturuyordu. Bir bayram oraya gittik. Onlar da bizi Erdek’e götürdü. Normalde her bayram evde olurduk, gezmeye gitmek benim için çok özel olmuştu o bayram. Çocuk yüreğimle çok mutlu olmuştum. Kuzenlerimle beraber Erdek’te denize girdiğimizi, çok eğlendiğimizi hatırlıyorum.

Geçmişi Yâd Ederek “Nerede O Eski Bayramlar” diyoruz. Neden sizce? Ne Değişti?

Az önce de dediğim gibi; bayram çocuklar için. Eski bayramlarımızda da biz çocuktuk. Bir de eskiden bayramlarda akrabalarımızla, dostlarımızla, komşularımızla birlikte olurduk. Yeni bayramlar, değişen hayat şartlarıyla birlikte uzun yıllardır tatil, dinlenme anlamı taşıyor. Özellikle çalışan aileler, uzun bayram tatillerini dinlenme dönemi olarak kullanıyor. Onlara da hak vermek lazım. “Ah o eski bayramlar” dememek için, kenetlenmeyi bırakmamamız gerekiyor.

Bayram Tatili Planları


Bayram Tatili Planları

Siz 9 günlük bu bayram tatilini nasıl geçireceksiniz? Bu bayramda çalışmak istemedim. Bildiğiniz gibi Bodrum’da bir evim var, baharı Bodrum’da karşılamak istedim, bayram öncesi evime geldim. Dekorasyonu seviyorum, kendime hediye olarak bu bayram yapay ve gerçek çiçekler aldım, onları evime yerleştirdim. Bayramı burada geçireceğim.

Bayram Rutinleriniz Var Mı? Bayram rutinim çok uzun yıllardır sahnede olmaktı. Bu bayram bu rutinimi bozdum.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2024, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER