Burcu Biricik ve Emre Yetkin Çifti Bebek Heyecanı Yaşıyor

Ünlü oyuncu Burcu Biricik ve eşi Emre Yetkin, bebek heyecanını yaşıyor! Çiftin mutlu haberi sevenlerini sevince boğdu. Detaylar için tıklayın.

Burcu Biricik ve Emre Yetkin Çifti Bebek Heyecanı Yaşıyor

2016 yılında dünyaevine giren Burcu Biricik ve Emre Yetkin çifti, geçtiğimiz ocak ayında bebek müjdesiyle magazin gündemine damga vurmuştu. Çiftin, kız bebek beklediği ortaya çıkmıştı. Kızlarının Adı Belli Oldu


Burcu Biricik ve Emre Yetkin Çifti Bebek Heyecanı Yaşıyor

Kanal D ekranlarında başarılı performansıyla dikkat çeken Burcu Biricik'in kızına vereceği isim, geçtiğimiz ay merak konusu olmuştu. Ünlü oyuncunun 35. doğum günü pastasında 'Luna' yazdığı görülünce sürpriz isim açığa çıkmıştı. Biricik, mumları üflemeden önce sevdiklerine duygusal bir konuşma yaparak kızının adını resmen duyurmuştu. Hayranlarından Yoğun Beğeni


Burcu Biricik ve Emre Yetkin Çifti Bebek Heyecanı Yaşıyor

İlk kez anne olmanın heyecanını yaşayan Burcu Biricik, son olarak 3.6 milyon takipçili Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Karnı burnunda çektiği fotoğrafını balon ve çiçek emojileriyle paylaşan ünlü oyuncu, kısa sürede 203 bin beğeni aldı. "Dünyanın En Tatlı Annesi"


Burcu Biricik ve Emre Yetkin Çifti Bebek Heyecanı Yaşıyor

Takipçileri, güzel oyuncuya "Merhaba minik düğme ve annesi", "Sağlıkla kucağınıza alın", "Nazarlardan korusun melekler sizi" ve "Dünyanın en tatlı annesi" gibi yorumlar yaparak sevgi dolu mesajlarını iletti.


Burcu Biricik ve Emre Yetkin Çifti Bebek Heyecanı Yaşıyor
  • Kaynak: Milliyet
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2024, 09:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Diyarbakir
Diyarbakir - 1 hafta Önce

×
İzmit
26°
TV REHBERİ
EKRANDA
MUCİZE LEZZETLER
E-bültenler
Günlük Egazete
© Copyright 2024 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
Kullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.

GİRİŞ
HABERLER
Benimkisi aşk çocuğu olmalı
Güncelleme Tarihi: Temmuz 14, 2009 00:00
Benimkisi aşk çocuğu olmalı
Pınar Yılmazerler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 00:00
Çocukların en sevdiği şarkıcılardan biri olan Yonca Evcimik, annelik şansını henüz kaybetmediğini söyledi. “Ben biyolojik yaşımın çok gerilerde olduğunu biliyorum. Yani çocuk sahibi olmak için treni kaçırmış değilim. Olur mu olmaz mı bilmem ama olacaksa da aşk çocuğu olsun!”

Haberin Devamı
YONCA EVCİMİK FOTOĞRAFLARI
‘Yoncimik’ adını Türkiye’nin ilk lisanslı markası haline getiren Yonca Evcimik, Hülya Avşar’ın başlattığı sanatçı-idol tartışmasından, “Yaşının kadını olsun” diye eleştirenlere kadar tüm içtenliğiyle herkese cevap verdi.

Yonca Evcimik bir marka mı? �

- Yonca Evcimik marka ama ‘Yoncimik’ esas marka. Belki sanatçı kimliğinizle 20 senedir neredeyse marka gibi oluyorsunuz ama bir de bunun kağıt kalem üzerinde olması gerekiyor. Dans okulumda çocukların üzerinde hep aynı şeyleri görüyordum; tıpkı forma gibi. Meğer lisanslı ürünlermiş. Araştırdım; Türkiye’de gelmişiz 2009’lara dünyadaki gibi lisanslı bir ürünümüz yok. Bunun bir işaret olduğunu düşündüm ve; “Ben bunu yapayım” dedim. Yoksa ben özellikle araştırıp Türkiye’de yapılmamış bir şeyi yapmak niyetinde değilim. Böylece Yoncimik Türkiye’nin ilk lisanslı ürünü olmayı başardı. Kitap, bebek, oyuncak, arkasından da çantalar geldi. Ayakkabı, tekstil, kırtasiye ürünleri, şapkalar bütün bunlar tek tek yolda.�

Bu zamana kadar dans, şarkıcılık, oyunculuk yaptınız. Sanatla uğraştıktan sonra ticaretle uğraşmak insana nasıl geliyor?

- Buraya kadar çok güzel ama bundan sonrası dediğiniz gibi ticaret. Bu anlamda mutluluğumu destekleyecek bir şey yapmam gerekiyor. Senelerdir bankadan otomatik ödeme yoluyla belirlediğim 5 tane vakıf ve sosyal sorumluluk projesine para yatırıyorum. Yaptığım işin ticaret kısmı gelişince de; “Madem bu işten para kazanacağım, o zaman ihtiyacı olanlarla da paylaşayım” dedim. Kendi kazancımın bir kısmını sosyal sorumluluk projelerine veriyorum. Bebeklerin gelirini Mehmetçik Vakfı kanalıyla şehit ailelerine gönderdim. Çantaların gelirini de TOÇEV’e verdim. Böylelikle hem çalışıyorum, hem kendimi tatmin ediyorum. Çok da keyif alıyorum yaptığım işten.

HÜLYA AVŞAR AKILLI BİR KADIN

Bu arada dans yarışması da başladı yeniden...

- Jürilik meslek gibi oldu. Yakında ‘En iyi jüri yarışması’ olursa şaşırmayın. Çok enteresan mesela Michael Jackson öldüğünde hemen beni aradılar görüş almak için. Dans eden şarkı söyleyen benim idolüm olan bir adamdı. Hayatımda onun ve Madonna’nın apayrı bir yeri var. Dolayısıyla dans denince ben geliyorum akla.
Michael Jackson’ın idolünüz olduğunu söylediniz. Geçenlerde Hülya Avşar; “Bana sanatçı denilmesine çok bozuluyorum, ben idolüm” dedi. Sizin bu duruma bakışınız nedir?

- İdol rol model anlamına geliyor. Onun gibi olmak istemek, yaşamak. Onun hayalini kurmak. Hülya’nın, onun altını çizmekten öte bir etrafı karıştırayım, çorbaya çevireyim diye yapmış olma ihtimali çok yüksek ve bunu başarıyor. Son derece akıllı bir kadın.

Çocuğunuz olsaydı çok şanslı bir çocuk olur muydu sizce?

- Kısmet değilmiş herhalde. Bundan sonra olur mu onu da bilmiyorum.

Düşünür müsünüz çocuğunuzun olmasını?

- Ben biyolojik yaşımın çok ciddi olarak gerilerde olduğunu biliyorum. Treni kaçırmış değilim ama olur mu olmaz mı bilmiyorum. Bir de aşk çocuğu olsun eğer olacaksa.
Haberin Devamı
Beklentiler gerçekleşmezse evlilik bitiyor
Haberin Devamı
Sizinle ilgili en büyük eleştiri: “Yonca Evcimik yaşının kadını olsun. Ne o öyle 15 yaşındaki kız çocuğu gibi.” Kızıyor musunuz bunları duyunca?

- Çok eski zamanlarda üzülüyordum böyle şeyler söyledikleri ya da yazdıkları için. Fakat sonra baktım hiç umurumda değil.

Uzun süreli ilişkilerin kadını olduğunuzu düşünüyorum. Harun Özakıncı’yla 10 yıl birlikte olduktan sonra evlendiniz ve kısa sürede ayrıldınız. Evlenince değişiyor mu her şey?

- Evlilikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü evin içindeki bir şeyden dolayı ya da aynı evde yaşamanın getirdiği bir arızadan dolayı değildi ayrılığımız. İnsanların hayattan beklentileri istediği gibi olmayınca otomatikman yaşadığın ortama da, insana da yansıyor. Daha sonraki ilişkilerimin bozulma sebebi de bu. İnsanların beklentilerinin istediğin gibi olmaması. Hepimiz bir bireyiz çünkü. Herkesin koşulları doğru, istedikleri gibi olduğu zaman mutlu bir ilişki oluyor.

Diyarbakır şöhret haber
Diyarbakır şöhret haber - 1 hafta Önce

Mix)



Yonca Evcimik, müzik dünyasında yaşanan kirliliğe 'İbret Öyküsü' ile meydan okuyor... 'Şöhret' albümünde, Uğur ve 6 kızdan oluşan Popkorn Grubu'na da yer veriyor. 90'lı yılların başında Türkiye'de müzik sektöründe bir devrim yaşandı. İnsanları etkisi altına alan Arabesk müziğinin yerine bir gecede, Pop müzik yerleşti. İşte tam da bu noktada, slogan şarkı sözleri, dans eden bir şarkıcı ve dansçıları, her dönem trend yaratan kostümleri ile Yonca Evcimik’ in yıldızı parladı.2 milyon 800 bin albüm tirajı ile Yonca Evcimik 1990-2008 yılları arasında hala zirvede. 7 albüm, 4 single, 2 prodüksiyon albüm ile sanat hayatının 30'uncu müzik sektöründe ise 18'inci yılını kutlayan Yonca Evcimik “Mucize İşler” etiketiyle yine bomba gibi bir albüm ile müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye'de ilk single çalışmasını '8.15 vapuru' ile yapan Yonca Evcimik, Avrupa çıkartmasını da 'Hot For You' ile yaptı. Türkiye'de ilk dans eden vokal grupları, 'Çıtır Kızlar ile Birkaç İyi Adam'ı çıkartan Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu olan Yonca Evcimik, deneyimlerini paylaşmak üzere 2003'te de Yonca Evcimik Kültür Sanat Merkezi'ni açtı ve 'Yoncimik' markasını (Türkiye'nin ilk lisanslı ürünü) hayata geçirdi. Evcimik, gençlere yatırım yapamaya ve destek olmaya devam ediyor. Yonca Evcimik yeniden hiç yapılmamışı yapıyor ve bir yıldır çalışmaları süren "Şöhret" adlı albümünde kendi şarkılarının yanı sıra Uğur ( U.R.) ve 6 kızdan oluşan 'Popkorn Grubu'na da yer veriyor. Ünlü sanatçı, "Sanatçı unvanını hak edenin alması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden; bu yetenekli, dans eden, şarkı söyleyen, beste yapan genç arkadaşlarıma bu şansı tanıdım. Onlara güveniyorum" dedi. Dansçılarla sahneyi doldurmaya çalışanların kendileri dans etmedikleri için komik duruma düştüklerini söyleyen Evcimik, "1991'de gerçek şovla Türkiye'yi tanıştırmıştık. 1991-2008 hiçbir gelişme yok. Nasıl olması gerektiğini yeni albümüm ve bu genç yetenekli arkadaşlarımla hatırlatmayı görev sayıyorum" dedi. 'Şöhret' albümünde, Bora Öztoprak, Ülkü Aker, Murat Güneş, Tamer Gürsoy, Onur Betim, Tanju Babacan, As Hasan Yoldaş, Kemal Doğulu, Ayten Alpün Yılmaz, Özgür Aras gibi ünlü isimler Yonca Evcimik'i yalnız bırakmadı. Özellikle albüme adını veren bestesi Bora Öztoprak, sözleri Bora Öztoprak ve Yonca Evcimik'e ait olan "Şöhret" şarkısının Türkiye'deki sanat dünyasının şu anki içler acısı haline bir gönderme olacak. "İbret Öyküsü" olarak yorumlayan Yonca Evcimik, "Bu şarkı ile ayna tutuyorum herkese. Alınan alınsın. Umurum değil. Küfür vardır bu tarzın içinde" diyerek müzik dünyasında yaşanan kirliliğe meydan okuyor.

Yonca Evcimik’ten yeni albüm “Şöhret” (İbret Öyküsü)

7 Ekim 2008 Yeni Albüm 331 Görüntüleme

Yonca Evcimik, müzik dünyasında yaşanan kirliliğe “İbret Öyküsü” ile meydan okuyor. “Şöhret” isimli yeni albümünde, Uğur ve 6 kızdan oluşan “Popkorn Grubu”na da yer veriyor…

90’lı yılların başında Türkiye’de müzik sektöründe bir devrim yaşandı. İnsanları etkisi altına alan Arabesk müziğinin yerine bir gecede, Pop müzik yerleşti. İşte tam da bu noktada, slogan şarkı sözleri, dans eden bir şarkıcı ve dansçıları, her dönem trend yaratan kostümleri ile Yonca Evcimik’in yıldızı parladı.

2 milyon 800 bin albüm tirajı ile Yonca Evcimik 1990 – 2008 yılları arasında hala zirvede. 7 albüm, 4 single, 2 prodüksiyon albüm ile sanat hayatının 30’uncu müzik sektöründe ise 18’inci yılını kutlayan Yonca Evcimik “Mucize İşler” etiketiyle yine bomba gibi bir albüm ile müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor…

Türkiye’de ilk single çalışmasını “8.15 vapuru” ile yapan Yonca Evcimik, Avrupa çıkartmasını da “Hot For You” ile yaptı. Türkiye’de ilk dans eden vokal grupları, “Çıtır Kızlar ile Birkaç İyi Adam”ı çıkartan Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu olan Yonca Evcimik, deneyimlerini paylaşmak üzere 2003’te de Yonca Evcimik Kültür Sanat Merkezi’ni açtı ve “Yoncimik” markasını (Türkiye’nin ilk lisanslı ürünü) hayata geçirdi. Evcimik, gençlere yatırım yapamaya ve destek olmaya devam ediyor.

Yonca Evcimik yeniden hiç yapılmamışı yapıyor ve bir yıldır çalışmaları süren “Şöhret” adlı albümünde kendi şarkılarının yanı sıra Uğur ( U.R.) ve 6 kızdan oluşan “Popkorn Grubu”na da yer veriyor.

Ünlü sanatçı, “Sanatçı unvanını hak edenin alması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden; bu yetenekli, dans eden, şarkı söyleyen, beste yapan genç arkadaşlarıma bu şansı tanıdım. Onlara güveniyorum” dedi. Dansçılarla sahneyi doldurmaya çalışanların kendileri dans etmedikleri için komik duruma düştüklerini söyleyen Evcimik, “1991’de gerçek şovla Türkiye’yi tanıştırmıştık. 1991 – 2008 hiçbir gelişme yok. Nasıl olması gerektiğini yeni albümüm ve bu genç yetenekli arkadaşlarımla hatırlatmayı görev sayıyorum” dedi.

“Şöhret” albümünde, Bora Öztoprak, Ülkü Aker, Murat Güneş, Tamer Gürsoy, Onur Betim, Tanju Babacan, As Hasan Yoldaş, Kemal Doğulu, Ayten Alpün Yılmaz, Özgür Aras gibi ünlü isimler Yonca Evcimik’i yalnız bırakmadı. Özellikle albüme adını veren bestesi Bora Öztoprak, sözleri Bora Öztoprak ve Yonca Evcimik’e ait olan “Şöhret” şarkısının Türkiye’deki sanat dünyasının şu anki içler acısı haline bir gönderme olacak. “İbret Öyküsü” olarak yorumlayan Yonca Evcimik, “Bu şarkı ile ayna tutuyorum herkese. Alınan alınsın. Umurum değil. Küfür vardır bu tarzın içinde” diyerek müzik dünyasında yaşanan kirliliğe meydan okuyor…

EtiketlerBora Öztoprak Yonca Evcimik

Haber3
BIST 11.139
Altın 2.601
Dolar 33,10
Euro 36,10
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MANŞETLER
Anasayfa
Güncel
Yonca Evcimik’in bebeği oldu

19 Şubat 2008 Saat: 11:31
Yonca Evcimik’in bebeği oldu


Google News
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.

Haber3'e Google News'te abone olun

Abone Ol
Yonca Evcimik, “Yoncimik” adlı oyuncak bebeklerini piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor

Bebeklerin çocukların sevgilisi haline geleceğini bekleyen Yonca, “Çocuklar her zaman benim en büyük hayranlarım oldu. Bu nedenle onlara bir hediye vermek istedim. Oyuncaklara, imajımı, sesimi ve şarkılarımı verdim” dedi. Yoncimik Bebek, CAN-EM Oyuncak adlı firma tarafından piyasaya sürülecek.

Akşam

Google News
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.

Haber3'e Google News'te abone olun

Abone Ol
Green Card çekilişine şimdi başvurun!
Profilinize göre kişiselleştirilmiş ABD vize değerlendirmesi. %100 Garantili profesyonel danışmanlık.
Global USA
|
Sponsorlu
Kayıt Ol
Saç Ekimi İle Yeniden Özgüven Kazanın!
Türkiye'deki uzmanlarımızla saç dökülmesine son verin. Yeniden özgüven kazanmak için hemen randevunuzu alın!
Yeniden Saçlarını Keşfet! | Arama Ağı Reklamları
|
Sponsorlu
Yeniden Saç Dolu Günler!
Türkiye'deki uzmanlarımızla saç dökülmesine son verin. Yeniden özgüven kazanmak için hemen randevunuzu alın!
Yeniden Saçlarını Keşfet! | Arama Ağı Reklamları
|
Sponsorlu
Diz ve kalça ağrısı olan kişilerin bunu okuması gerekir
Healthy life
|
Sponsorlu
Bulanık gören kişiler bunu okumalıdır
Healthy life
|
Sponsorlu
16 yaşındaki kıza toplu istismar: Erkek kıyafeti giydirip eve gönderdiler
Bursa'da sosyal medya üzerinden tanıştığı F.N.'nin (20) evine giden 16 yaşındaki genç kız, gece boyunca 4 kişinin cinsel istismara maruz kaldı. Genç...
Haber3
Haber3
Künye
İçerik Kaldırma Talebi
Reklam
İletişim
İnsan Kaynakları
Çerez Politikası
Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
ANASAYFA
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
YAZARLAR
GÜNCEL
EKONOMİ
MAGAZİN
SPOR
DÜNYA
MEDYA
KADIN
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
SİTENE EKLE
GOOGLE CHROME BİLDİRİMLERİ
HAVA DURUMU
İÇERİK KALDIRMA TALEBİ
RSS
© 2024 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.

Sohret
Sohret - 1 hafta Önce

Haber3
BIST 11.139
Altın 2.600
Dolar 33,10
Euro 36,10
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MANŞETLER
Anasayfa
Güncel
Yonca Evcimik’in bebeği oldu

19 Şubat 2008 Saat: 11:31
Yonca Evcimik’in bebeği oldu


Google News
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.

Haber3'e Google News'te abone olun

Abone Ol
Yonca Evcimik, “Yoncimik” adlı oyuncak bebeklerini piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor

Bebeklerin çocukların sevgilisi haline geleceğini bekleyen Yonca, “Çocuklar her zaman benim en büyük hayranlarım oldu. Bu nedenle onlara bir hediye vermek istedim. Oyuncaklara, imajımı, sesimi ve şarkılarımı verdim” dedi. Yoncimik Bebek, CAN-EM Oyuncak adlı firma tarafından piyasaya sürülecek.

Akşam

Google News
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.

Haber3'e Google News'te abone olun

Abone Ol
Yeniden Saç Dolu Günler!
Türkiye'deki uzmanlarımızla saç dökülmesine son verin. Yeniden özgüven kazanmak için hemen randevunuzu alın!
Yeniden Saçlarını Keşfet! | Arama Ağı Reklamları
|
Sponsorlu
Saç Ekimi İle Yeniden Özgüven Kazanın!
Türkiye'deki uzmanlarımızla saç dökülmesine son verin. Yeniden özgüven kazanmak için hemen randevunuzu alın!
Yeniden Saçlarını Keşfet! | Arama Ağı Reklamları
|
Sponsorlu
Green Card çekilişine şimdi başvurun!
Profilinize göre kişiselleştirilmiş ABD vize değerlendirmesi. %100 Garantili profesyonel danışmanlık.
Global USA
|
Sponsorlu
Kayıt Ol
Diz ve kalça ağrısı olan kişilerin bunu okuması gerekir
Healthy life
|
Sponsorlu
Bulanık gören kişiler bunu okumalıdır
Healthy life
|
Sponsorlu
16 yaşındaki kıza toplu istismar: Erkek kıyafeti giydirip eve gönderdiler
Bursa'da sosyal medya üzerinden tanıştığı F.N.'nin (20) evine giden 16 yaşındaki genç kız, gece boyunca 4 kişinin cinsel istismara maruz kaldı. Genç...
Haber3
Online Süper Loto Oyna
Milli Piyango Online'da çevrimiçi Süper Loto oynayın. İster makineye oynatın, ister şanslı rakamlarınızı seçin. Haftada 3 gün çekiliş, katlanan ikramiyeleri kaçırmayın.
Milli Piyango
|
Sponsorlu
Buraya Tıkla
Bakın Kadiköy Mah. şehrinde katarakt ameliyatı ne kadar tutuyor: fiyatlar sizi şaşırtacak
Katarakt ameliyatı | Arama reklamları
|
Sponsorlu
Hemen ara
Haber3
Künye
İçerik Kaldırma Talebi
Reklam
İletişim
İnsan Kaynakları
Çerez Politikası
Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
ANASAYFA
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
YAZARLAR
GÜNCEL
EKONOMİ
MAGAZİN
SPOR
DÜNYA
MEDYA
KADIN
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
SİTENE EKLE
GOOGLE CHROME BİLDİRİMLERİ
HAVA DURUMU
İÇERİK KALDIRMA TALEBİ
RSS
© 2024 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.
Milliyet Anasayfa
Magazin Haberleri
Astroloji
Pazar
Yaşam
Yazarlar
Giriş
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Skorer
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Twitter icon
Instagram icon
Youtube icon
Tiktok icon
© Copyright 2024 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
HaberlerMagazin Haberleri
Ünlüler ‘bebek’ peşinde!

01.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme: 01.12.2008 - 01:00

SERKAN ARMAN
#Ünlüler
#BEBEK
#Ünlüler ‘Bebek’ Peşinde!
SAHNE ve podyumun ünlü isimleri, ‘bebek yaptırmak’ için sırada...

Ünlüler ‘bebek’ peşinde
Şarkıcı Yonca Evcimik’in piyasaya çıkan oyuncak bebeğinin tutması üzerine pek çok ünlü ismin kendilerine bebek projeleri getirdiğini anlatan Toyiki mağazalarının yöneticisi Murat Beyazıt, “Petek Dinçöz’ün bebeğini getirdiler. O proje gelişmedi. Yonca Evcimik çocuklara yakın diye tuttu. Bez Bebek dizisi geldi. O da olmadı. Tuğba Özay da, yanında İsrailli danışmanı, ‘Bebeğimi yapar mısınız?’ diye geldi. Ama olmadı” dedi.

MÜŞTERİLERDEN zaman zaman ilginç talepleri geldiğini de anlatan Beyazıt şunları söyledi: “Bize ‘Louis Vuitton bebek var mı?’ diye soran da var, ‘Namaz kılan bebek var mı?’ diyen de... Bizde ikisi de yok. Erkeklerde bir numara asker ve polisli oyuncaklar. Kızlarda ise annenin ev işlerinde kullandığı aksesuarlar popüler.”

Bazen kumral
Bazen kumral @Sohret - 1 hafta Önce

https://www.sacitaslan.com/atilla-tas-maymunlugu-biraktim-haberi-96288

Mücadele amed
Mücadele amed - 1 hafta Önce

Ne Masal Ne Rüya
Dil
İzle
Değiştir
Ne Masal Ne Rüya, Nilüfer'in on beşinci albümüdür. Aysel Gürel'den Leyla Tuna'ya, Adnan Ergil'den Onno Tunç'a oldukça geniş bir şarkı sözü yazarı ve besteci ekibiyle hazırlanmıştır.
Ne Masal Ne Rüya

Nilüfer stüdyo albümü
Yayımlanma
4 Ekim 1994
Tarz
Türkçe Pop
Şirket
Yaşar
Nilüfer kronolojisi
Nostalji
(1993) Ne Masal Ne Rüya
(1994) Nilüfer'le
(1997)
Ne Masal Ne Rüya albümünden çıkan single'lar
"Eğrisi Doğrusu"
Yayımlanma: 12 Ekim 1994
"Son Perde"
Yayımlanma: 10 Şubat 1995
"Ne Masal Ne Rüya"
Yayımlanma: 14 Temmuz 1995
Albüm için çekilen klipler
değiştir
Eğrisi Doğrusu
değiştir
Eğrisi Doğrusu şarkısına Tayfun Dinçer Tarafından çekildi.
Son Perde
değiştir
1994 Yılında Tayfun Dinçer tarafından çekilen şarkının klibinde Nilüfer'in arka planında görünen 12 ila 13 genç oyuncu yer aldı.
Ne Masal Ne Rüya
değiştir
Yönetmeniğini Çağatay Karaçizmeli'nin yaptığı klipte Nilüfer'e UNICEF çocukları eşlik etti.
Şarkı listesi
değiştir
Eğrisi

Kumral
Kumral @Mücadele amed - 1 hafta Önce

https://kokezkoyu.tr.gg/


T ü r k i y e ' n i n B i r i k i m i



P O L İ T İ K A

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Kültür
Spor
Yazarlar
Televizyon
Hayat
Arşiv

Bilişim
Aktüel
İzlenim
Dizi
Röportaj
Karikatür


'Tayyip Bey'e inanıyorum'
Sanatçı Yasemin Kumral, AK Parti'yi "yeni şeyler söylediği için" tercih ettiğini belirterek, "Tayyip Bey'in çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum" dedi

AK Parti kurucularından sanatçı Yasemin Kumral, partiyi "yeni şeyler söylediği için" tercih ettiğini belirterek, "Yeniliklerde, geçmişin hatalarından ders alınarak süzülüp gelme vardır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" dedi.

Yasemin Kumral, bir dönemin dillerden düşmeyen popüler şarkılarının sahibi olmasının yanında, sesi ve sohbetiyle kendini milyonlara sevdiren bir sanatçı. Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'ye katılışı, çokluk "vitrin" sözcüğüyle ifade edildi. Ancak kendisinin bu konuda söyleyecek farklı ve yeni şeyleri vardı.

Ve bunları Yeni Şafak'a anlattı:

AK Parti'de demokrasi var

Neden AK Parti'nin kurucusu oldunuz?

Çünkü Tayyip Bey'in çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Geçmiş olaylardan, siyasi yaşantıdan güzel dersler çıkarmışlar. Zaten partinin yönetimini belirlerken de bunu gördük. Seçimlerde demokratik kurallar işletildi. Bu da AK Parti'de parti içi demokrasinin işleyeceğini gösteriyor.

Teklif kimden geldi?

Bir ay önce Recep Tayyip Erdoğan Bey kendileri davet ettiler.

Cevabınız ne oldu?

Biraz düşündüm. Tayyip Bey'i zaten tanıyordum. Çevremde de hep güzel şeyler duydum. Bir defa bu hareket yeni bir oluşumdu, yenilikçi idi. Zaten her şeyin yenisi makbuldür. Yeniliklerde, geçmişin hatalarından ders alınarak süzülüp gelme vardır.

Ailenizin tepkisi nasıl oldu?

Sürpriz oldu. Çünkü onlara söylememiştim.

Siyasette hedefiniz nedir? Milletvekili olmayı düşünüyor musunuz?

Partinin bütün kademelerinde millete hizmet etmek isterim. Milletvekili olmak kısmet işi. 14 yaşından beri halkla bütünleşmiş bir sanatçıyım. Yıllardır yazısız oylarla halkımın desteğini aldım.

Kurucular arasında başörtülü kadınlar da var. Sizin başörtüsüne ve başörtülülere yaklaşımınız nedir?

AK Parti, her kesimden seçkin insanı bünyesine toplamış bi partidir. Ben bir Mevleviyim. Bütün dünyayı kucaklayan, tüm görüşlere saygı duyan biriyim. Özgürlükçü bir yaklaşımım var. Kimsenin özgürlüklerinin sınırlanmasını savunmam. Rum, Kürt, Laz, Çerkez... Mezhep ayrımı yapmadan insana değer veriyorum.

Bir yandan TV diğer taraftan siyaset... Tercih noktasında kalırsanız hangisi bırakırsınız?

TV'yi bırakmayı düşünmüyorum. Ancak canlı yayın yerine banttan yayın yapabilirim. Program yapayım diye ortaya çıkmadım. İstek ve talepler etkili oldu. Bu şekilde de sürdürüyorum. Siyasete girişim de istekle oldu. İkisini birlikte yürütebilirim.

Ne yapabileceğimi herkes görecek'

Partiye 'vitrin' olarak alındığınız spekülasyonları oldu...

Şunu kabul ediyorum; yenilikçi bir partinin vitrininde benim gibi bir isme ihtiyaç vardır. Ancak ben sadece görüntüden ibaret değilim. Geçen yıl Ramazan'da yaptığım programı (STV'deki program) herkes izledi. Tarihi gerçeklerden ve yeni gelişmelerden bihaber değilim. Halkımız zamanla kendisine ne kadar yardımcı olduğumu görecektir. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye güzel bir sözümüz var. Bazı şeyleri yaşayıp göreceğiz.


« Geri Dön



27 Ağustos 2001
Pazartesi

Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu


Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

YK Diloşcuk YK Bandırma Pasabayirdan Dilara
YK Diloşcuk YK Bandırma Pasabayirdan Dilara - 1 hafta Önce

HABERLERGÜNDEM HABERLERİ
Şarkıcı Yasemin Kumral Ak Parti'den aday adayı
Güncelleme Tarihi: Mart 16, 2011 12:55
Şarkıcı Yasemin Kumral Ak Partiden aday adayı
Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 12:55
TÜRKİYE’de 1970’li yıllarda söylediği ’Bim bam bom’ adlı şarkıyla fırtınalar estiren Yasemin Kumral Şimşek, İzmir milletvekilliği için AK Parti’den aday adayı oldu. Partinin kurucuları arasında yer alan Şimşek, 1940’lı yılların ünlü şair ve yazarlarından Ahmet Muhtar Kumral’ın kızı.

AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan eski ses sanatçısı 57 yaşındaki Yasemin Kumral Şimşek, İzmir’den milletvekili aday adayı oldu. 1970’li yıllarda söylediği ’Bim bam bom’ adlı şarkıyla büyük çıkış yapan sanatçı, çok sayıda albüm çıkardı, 500’ün üzerinde konser verdi. Atatürkçü şair, edebiyat öğretmeni merhum Ahmet Muhtar Kumral’ın kızı olan Yasemin Kumral Şimşek, babasının kurduğu Mustafa Kemal Derneği’ni de yaşatıyor. Şimşek, Mevlana beyitleri üzerine besteler yapıyor.

’GENÇLİĞİMİN ŞARKICISI’

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Yasemin Kumral Şimşek’in 2002 genel seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, "Kendisi partimizin kurucularından. 2002 yılında 2. bölge 5. sıradan milletvekili adayımızdı. Benim gençliğimin şarkıcısı. Bugünün gençleri hatırlamayabilir ama biz onun şarkılarıyla çok eğlenirdik. Aday adayı olması bizi çok mutlu etti" dedi.
Milliyet Anasayfa
Pembenar
Giriş
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Skorer
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Twitter icon
Instagram icon
Youtube icon
Tiktok icon
© Copyright 2024 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
HaberlerEditörün Seçtikleri Haberleri
‘Mayomu giyer, denizime girerim’

20.08.2001 - 00:00 | Son Güncellenme: 20.08.2001 - 00:00

YAŞAM
70'lerin gitarıyla barış türküleri çalan çiçek çocuğu Yasemin Kumral, şimdi Tayyip Erdoğan'ın partisinin kurucularından... Bu geçiş nasıl oldu, Atatürk ve Mevlana'yı kılavuz edinen Kumral anlattı....

‘Mayomu giyer, denizime girerim’

‘Mayomu giyer, denizime girerim’

70'lerin gitarıyla barış türküleri çalan çiçek çocuğu Yasemin Kumral, şimdi Tayyip Erdoğan'ın partisinin kurucularından... Bu geçiş nasıl oldu, Atatürk ve Mevlana'yı kılavuz edinen Kumral anlattı....

BULUŞMALAR / AHMET TULGAR

yetmişli yıllarda elde gitar barşıçıl şarkılar söyleyen, Türk çiçek çocuklarından Yasemin Kumral, geçtiğimiz hafta kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyesi oldu.
Kumral'ın bugünkü tercihi geçmişinin bugününe yansıyışı, yani bir süreklilik miydi ya da geçmişinden bir kopuş muydu? Sorularımızı bunu merak ettiğimiz için sorduk:

Moda Deniz Kulübü'nün üyesi misiniz?
Tabii. Çok eskiden, anne babadan.

Aslında bu semt, yani Kadıköy, Moda, bu kulüpler Kemalizm'in taşıyıcısı olmuşlardır. Kemalizm'in altın çağını hatırlatırlar. Kemalist ve Batıcıl bir aileden mi geliyorsunuz?
Annem, ilkokulu bile Moda'da İtalyan sörlerinin mektebinde okumuş. Daha kanun çıkmamışmış "Türk çocukları ilkokulu Türk mektebinde okumalıdırlar" diye.

Siz de yabancı okulda, kolejde mi okudunuz?
Ben orta okuldayken babam resmi vazifeyle İtalya'ya gönderildi. Roma'da okudum. Gitarı da orada öğrendim.

Hem ilk meclis hem dergâh...
Kemalist bir babanın kızısınız, değil mi?
Eh, ben de öyleyim zaten. Babam Türkiye'nin sayılı Kemalistlerinden, annem, ben, bütün sülalem. Babam Manastırlı'dır. Mustafa Kemal'in okuduğu bölge. Fethi Okyar'ın akrabasıdır babam. İlk Meclis başkanımız Sayın Kazım Oskay annemin akrabasıdır.

Tam bir Cumhuriyet ailesi yani...
Bunun dışında pek bilinmeyen bir şey daha: Üsküp'te hâlâ dergâhı devam eden Sadi Şeyhi Şeyh Murteza Efendi'nin de torunuyum. Bu dedem aynı zamanda Mevlana'nın da çok büyük bir hayranı. Biz de Mevlana'nın beyitleriyle büyüdük. Biliyorsunuz bütün dünyada çok medar - ı iftihar boyutlarında iki kişiye sahibiz. Birisi canımızdan öte sevdiğimiz Sayın Mustafa Kemal Atatürk, diğeri de Hazreti Mevlana. Yurtdışına gittiğimde ikisiyle iftihar ediyorum, şimdi bir de Galatasaray eklendi. (Gülüyor).

Tasavvufla ilgileniyor musunuz?
Tasavvuf engin bir denizdir ve tahsil gerektirdiği için herkes böyle ha deyince içine giremiyor. Şöyle tanımlayabilirim: Akılla gönülün nikahıdır tasavvuf.

Ama tasavvuf ya da Anadolu İslamı'nın özgürlükçü, otorite karşıtı oluşu iktidarın pek işine gelmemiş anlaşılan ki, bugün Sünni İslam resmi din olmuş. Ve İslamcı partiler bu resmi İslam'dan besleniyor.
Evet, Sünnilik bugün birinci planda. Ama benim dünya görüşümde mezhep ayrımı yoktur.

Çiçek çocuğu ve pasifist ...
Dinler, iktidar ya da iktidar aygıtı olduğunda, politize edildiğinde daha baskıcı oluyorlar değil mi?
İnsan menfaatleri meydana çıktığı an çok yanlış yollara sapabiliyor.

Siz 70'lerde ortaya çıktığınızda, Füsün Önal ya da Seyyal Taner gibi cafcaflı kıyafetlerle, şıkır şıkır bir müzikle değil, daha çok Batı'daki sola yakın...
Barışçıl.

Joan Baez, tarzı şarkıcılar gibiydiniz. Sade giysiler, uzun düz saçlar, elde sadece bir gitar...
Evet, pasifist.

Soldan etkilenmiş...
Sol demeyeceğim ama onda da çok güzel şeyler buldum her 'izm'de olduğu gibi. Beni hep iyi tarafları ilgilendirmiştir. Ama ben genetik olarak belki de Mevlana'ın o ünlü sözüne uygun sürdürürüm hayatım: "Dün dünde kaldı cancağızım / Artık yeni bir şeyler söylemek lazım. Bir de "Ben insanların kötü taraflarını gören gözlerimi kör ettim" der Hazreti Pir, Mevlana. Ben hep böyle büyüdüm. Değişmedim ama bulunduğum yerde de çakılı kalmadım.

Ama şimdi bir partide politika yapıyorsunuz: Adalet ve Kalkınma Partisi. İnsanların kötü taraflarını görmezseniz, nasıl eleştirel olacaksınız, kullanılmadığınızı fark edeceksiniz?
Hayır, o değil tabii. O söz bir simgedir. her şeyin altında kötülük arayanlara bir göndermedir.

Kıbrıs Harekatı sırasında enternasyonalist bir barış şarkısı yapmıştınız...
Hala enternasyonalistim. Bu konudaki fikirlerim değişemezdi çünkü onlar dünyanın çok yüksek standartlarıydı.

Sonra evlendiniz ve pek ortalıkta görünmediniz...
Çocuklarım olsun istedim. Şimdi büyüdüler tabii, kimisi Los Angeles'ta okuyor, kimisi burada üniversite okuyor.

Los Angeles dediniz de, siz Amerikan vatandaşı değilsiniz, değil mi? Bunu atlamak istemem.
(Gülüyor). Hayır, değilim. Sonra kendimi kimsesiz çocuklara adadım. Kocam ve ben birlikte bir okul sahibi olduk. Şimdi orada diğer öğrencilerin yanında kimsesiz çocukları çok lüks şartlarda parasız olarak okutuyorum. Belki siyasette de ilk bu çocukların durumunu düzeltirim, mesela 18 yaşındaki kimsesiz kızların iş bulunmadan yurtlardan çıkarılmasını engellerim.

‘Ben yobaz değilim’
AKP'nin kurucuları arasında yer almanız nedeniyle çevrenizden, ailenizden olumsuz tepki almadınız mı?
Hayır, almadım. Çünkü benim çizgimi yakınlarım çok iyi bilirler. Yani bunun yeni bir yöneliş olmadığını, Allah'a olan inancımın asla yeni bir şey olmadığını çok iyi bilirler. Ve bununla iftihar ederler. Ben asla yobaz biri değilim ki. Modern, olması gereken bir kadın profiliyim diyebilirim. Hem uygarlık konusunda asla sınır tanımayan, geniş açılı düşünen ama güzel ahlak demek olan dinimiz konusunda da kurallara uyan bir insanım.

‘Radikal şıklığın maşası değilim’
Batı'da son bir yılda burjuvazi içinde, elit kesimlerde insanlar kendilerinden pek beklenmeyen politik, sosyal inisiyatiflere katılıyorlar, uçtaki görüşlere destek veriyorlar. Bu trend'e de radikal şıklık (radical chic) deniyor. Siz de bu partiye radikal şıklık olsun diye katılmış olabilir misiniz?
Bunu şıklık olarak düşünmüyorum. Bu benim geçmişimden bugüne, damarlarımda akan kanla birlikte gelmiş bir şey. İnanç meselesi. Ve mümkün olduğu kadar bu inanca uygun hayatımı sürdürebilmek meselesidir.

Peki, ya sizi vitrin olarak kullanırlarsa...
Böyle bir şey aklımdan bile geçmez. "Ondan kork, bundan kork, ay şu ne der", bunlar insanı hapseder, esir eder.

Tayyip Bey ve partinin ileri gelenleriyle fikirleriniz örtüşüyor mu konuştuğunuzda?
Bana saygı, anlayış gösteriyorlar. Zaman zaman konuşuyoruz. Uygarlıkla ilgili fikirlerimi çok normal bir şekilde kabul ediyorlar.

Tayyip Bey'i kadın taraftarları neredeyse bir mani içinde seviyorlar. Tayyip Bey maçolukla, erkek cazibesiyle biraz oynuyor mu?
Kadınların bu tür bir ilgisini hissetmedim ama Tayyip Bey renkli bir sima, ciddi bir insan. İyi bir aile babası. Belediye başkanıyken de iyi hizmetler yaptığını kimse inkar edemez.

‘Kapı kapı dolaşamazdım’
Sanki sizin çevrenizden birisi DYP'den CHP'ye uzanan daha uslu, ele avuca gelir bir partiye üye olmalıymış gibi geliyor.
Olabilir. Ayrıca beni partilerinde görmedikleri için üzüldüğünü söyleyen çok insan çıktı şimdi ortaya. Ama yeni kurulan bu partiydi.

ÖDP kurulurken ÖDP'ye niye geçmediniz?
Ama ben kapı kapı parti dolaşacak konumumu çoktan gerilerde bıraktım. Onlar beni keşfettiler, başka bir anlamla değerimi fark ettiler. Ben de inceledim ve işte Mevlana'nın sözüne geldik: "Yeni bir şeyler söylemek lazım." Ben inançlı bir insanım, bundan da gurur duyuyorum ama halim de ortada, görüyorsunuz, son derece de modern bir nsanım. (Kıyafetini gösteriyor). Mayomu giyer, denizime girerim.

Tayyip Bey belediye başkanı seçildiğinde kente sınıf mücadelesi açısından bakacağını söylemişti. Belediye tesislerini alt sınıflara açtı. Biz ise şimdi insanların sınıfsal konumlarına göre üye olduğu bir kulüpteyiz.
Sizi çay bahçesine çağıracaktım ama fazla mütevazı olur diye buraya davet ettim.





YAŞAM























×
İzmit
26°
GÜNDEM
DÜNYA
BİGPARA
SPOR ARENA
KELEBEK
YAŞAM
YAZARLAR
RESMİ İLANLAR
ASTROLOJİ
TÜMÜ
E-bültenler
Günlük Egazete
© Copyright 2024 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
Kullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
son dakika haberler
GİRİŞ
HABERLERGÜNDEM HABERLERİ
Babasının kemikleri sızlıyor
Güncelleme Tarihi: Ağustos 16, 2001 01:23
Babasının kemikleri sızlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2001 01:23
Atatürkçü şair, edebiyat öğretmeni Ahmet Muhtar Kumral'ın kızı, eski pop şarkıcısı Yasemin Kumral'ın, babasının fikirleriyle zıt bir oluşumda siyasete atılarak Ak Parti'nin vitrininde rol alması, aydın çevrelerde şaşkınlıkla karşılandı.

Anayasa Mahkemesi tarafından ‘Laik cumhuriyet düzenine karşı eylemlerin odağı olduğu’ ve ‘Demokratik, laik cumhuriyet ilkelerine aykırı parti kurulamayacağı’ gerekçeleriyle kapatılan Fazilet Partisi'nin milletvekilleri ile bir araya gelen pop şarkıcısı Kumral, açık başı, sarıya boyanmış saçları ve çağdaş görünümüyle, Erdoğan'ın kurduğu partinin partinin ‘Kurucular Kurulu’nda yer aldı. Kumral, Ak Parti'yi neden tercih ettiğini soranlara da, ‘‘Düşüncelerimle örtüşüyor’’ yanıtını verdi.

KAHRINDAN ÖLÜRDÜ

Geçtiğimiz yıllarda vefat eden Ahmet Muhtar Kumral'ın hayatta olan arkadaşları, Yasemin Kumral'ın ‘Laik cumhuriyete karşı eylemlerin odağı olduğu için kapatılmış’ bir eski partinin milletvekilleri ile aynı düşünceyi paylaşmasını şaşkınlıkla karşıladılar. Merhum Kumral'ın arkadaşları, ‘‘Ahmet Muhtar hayatta olup da Yasemin'in yaptığını görseydi kahrından ölürdü’’ dediler. Kumral'ın yakın çevresine göre, bir Mevlana hayranı ve Mevlevi olan Yasemin Kumral, bu çevrenin etkisine kapılarak, Ankara'da bulunan ablasının da desteğiyle partinin kurucuları arasında yer aldı. Bu çevreler, Tayyip Erdoğan ve ekibinin çağdaş görünümlü Yasemin Kumral'ı yanıltarak, ‘Biz değiştik’ mesajı vermek için kullandıklarını, aslında Yasemin Kumral ve benzerlerinin bu parti içinde hiçbir etkinliğinin olamayacağı görüşünü dile getiriyorlar.

STV'DE PROGRAMCI

Yasemin Kumral, bu yıl Ramazan süresince Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Samanyolu Televizyonu'nda hergün ‘Çamlıca Geceleri’ adlı programı sundu. Kumral, yaklaşık 3 aydır da yine Samanyolu TV'de salı günleri saat 23.00 - 01.00 arası ‘Beyaz Geceler’ adlı programı sunuyor.

Mustafa Kemal Derneği’nin kurucusu

1940'lı yılların ünlü şair ve yazarlarından olan Ahmet Muhtar Kumral Atatürkçü fikirleriyle tanınmış, Atatürk'ün ölümünden sonra da O'nun devrimlerini savunmak, öğretmek amacıyla Mustafa Kemal Derneği'ni kurmuştu. Kızı Yasemin Kumral da, 21 yıllık eşi Ahmet Şimşek'le birlikte bu derneğin üyeleri arasında yer alıyor.

Yk
Yk - 1 hafta Önce

logo




GÜNDEM
'Tayyip Bey'e inanıyorum'
Sanatçı Yasemin Kumral, AK Parti'yi "yeni şeyler söylediği için" tercih ettiğini belirterek, "Tayyip Bey'in çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum" dedi


Yeni Şafak
23:00 - 26/08/2001 Pazar
Güncelleme: 17:41 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak





AK Parti kurucularından sanatçı Yasemin Kumral, partiyi "yeni şeyler söylediği için" tercih ettiğini belirterek, "Yeniliklerde, geçmişin hatalarından ders alınarak süzülüp gelme vardır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" dedi.


Yasemin Kumral, bir dönemin dillerden düşmeyen popüler şarkılarının sahibi olmasının yanında, sesi ve sohbetiyle kendini milyonlara sevdiren bir sanatçı. Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'ye katılışı, çokluk "vitrin" sözcüğüyle ifade edildi. Ancak kendisinin bu konuda söyleyecek farklı ve yeni şeyleri vardı.


Ve bunları Yeni Şafak'a anlattı:


AK Parti'de demokrasi var


Neden AK Parti'nin kurucusu oldunuz?


Çünkü Tayyip Bey'in çok iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Geçmiş olaylardan, siyasi yaşantıdan güzel dersler çıkarmışlar. Zaten partinin yönetimini belirlerken de bunu gördük. Seçimlerde demokratik kurallar işletildi. Bu da AK Parti'de parti içi demokrasinin işleyeceğini gösteriyor.


Teklif kimden geldi?


Bir ay önce Recep Tayyip Erdoğan Bey kendileri davet ettiler.


Cevabınız ne oldu?


Biraz düşündüm. Tayyip Bey'i zaten tanıyordum. Çevremde de hep güzel şeyler duydum. Bir defa bu hareket yeni bir oluşumdu, yenilikçi idi. Zaten her şeyin yenisi makbuldür. Yeniliklerde, geçmişin hatalarından ders alınarak süzülüp gelme vardır.


Ailenizin tepkisi nasıl oldu?


Sürpriz oldu. Çünkü onlara söylememiştim.


Siyasette hedefiniz nedir? Milletvekili olmayı düşünüyor musunuz?


Partinin bütün kademelerinde millete hizmet etmek isterim. Milletvekili olmak kısmet işi. 14 yaşından beri halkla bütünleşmiş bir sanatçıyım. Yıllardır yazısız oylarla halkımın desteğini aldım.


Kurucular arasında başörtülü kadınlar da var. Sizin başörtüsüne ve başörtülülere yaklaşımınız nedir?


AK Parti, her kesimden seçkin insanı bünyesine toplamış bi partidir. Ben bir Mevleviyim. Bütün dünyayı kucaklayan, tüm görüşlere saygı duyan biriyim. Özgürlükçü bir yaklaşımım var. Kimsenin özgürlüklerinin sınırlanmasını savunmam. Rum, Kürt, Laz, Çerkez... Mezhep ayrımı yapmadan insana değer veriyorum.


Bir yandan TV diğer taraftan siyaset... Tercih noktasında kalırsanız hangisi bırakırsınız?


TV'yi bırakmayı düşünmüyorum. Ancak canlı yayın yerine banttan yayın yapabilirim. Program yapayım diye ortaya çıkmadım. İstek ve talepler etkili oldu. Bu şekilde de sürdürüyorum. Siyasete girişim de istekle oldu. İkisini birlikte yürütebilirim.


Ne yapabileceğimi herkes görecek'


Partiye 'vitrin' olarak alındığınız spekülasyonları oldu...


Şunu kabul ediyorum; yenilikçi bir partinin vitrininde benim gibi bir isme ihtiyaç vardır. Ancak ben sadece görüntüden ibaret değilim. Geçen yıl Ramazan'da yaptığım programı (STV'deki program) herkes izledi. Tarihi gerçeklerden ve yeni gelişmelerden bihaber değilim. Halkımız zamanla kendisine ne kadar yardımcı olduğumu görecektir. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye güzel bir sözümüz var. Bazı şeyleri yaşayıp göreceğiz.


#
AK Parti
#
Tayyip Erdoğan
#
Yasemin Kumral




23 yıl önce



Gönder
/_nuxt/img/july-15.bf865fc.png
15 Temmuz
/_nuxt/img/jerusalem.5a7a722.png
/_nuxt/img/jerusalem-icon.135434e.svg
Kudüs: Bir şehrin hikayesi
/_nuxt/img/ramadan.d318ff5.png
/_nuxt/img/ramadan-icon.1585955.svg
Ramazan
/_nuxt/img/election.3a1a641.png
/_nuxt/img/election-icon.cba29a0.svg
Seçim
/_nuxt/img/sport.fc68276.png
/_nuxt/img/sport-icon.e8a70ea.svg
Spor

/_nuxt/img/exchange.649f2b0.png
data:image/svg+xml;base64,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
Borsa

Bugün
Dünya
Ekonomi
Teknoloji
Hayat
Namaz Vakti
Seçim
Hava Durumu
Özgün
Spor
Yazarlar
Gündem
Video
Galeri
Son Dakika
Haberler
Dini Bilgiler
Ramazan
Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiye
Sosyal Medya
Kurumsal
İletişim
iletisim@yenisafak.com.tr
+90 530 846 00 00
+90 212 467 65 15
Mobil Uygulamalar
/_nuxt/img/gzt-logo.7078309.png
/_nuxt/img/zraporu-logo.007bc5f.png
/_nuxt/img/ketebe-logo.89e3ad5.png
/_nuxt/img/bilge-cocuk-logo.ef93ae4.png
/_nuxt/img/derin-tarih-logo.765c9b6.png
/_nuxt/img/skyroad-logo.a0d72a2.png
/_nuxt/img/arkitekt-logo.8350b12.png
/_nuxt/img/postoyku-logo.df72031.png
YASAL UYARI: BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.
Copyright © 2024 Yenişafak | Tüm hakları saklıdır.
RSS

WhatsApp otomatik çeviri hangi dillerde var?

SIRADAKİ HABER