Cannes Film Festivali'nde Görkemli Açılış

Cannes Film Festivali, dünyanın en büyük sinema etkinliği olarak her yıl ünlü isimleri ağırlıyor. Görkemli açılış töreni ve dopdolu programı ile sinemaseverleri heyecanlandırıyor.

Cannes Film Festivali'nde Görkemli Açılış

77. Cannes Film Festivali, önceki gün muhteşem bir açılış töreni ile başladı. 25 Mayıs'ta sona erecek olan festival, jüri üyelerinin kırmızı halı geçişiyle büyük ilgi gördü. Başkanlığını "Barbie" filminin yönetmeni Greta Gerwig'in üstlendiği jüride, Türkiye'yi temsil eden isimlerden biri de Ebru Ceylan oldu.

Ebru Ceylan: Heyecanla Bekliyorum


Ebru Ceylan: Heyecanla Bekliyorum

Altın Palmiye ödüllü "Kış Uykusu" filminin senaristlerinden biri olan Ebru Ceylan, festival öncesinde yaptığı açıklamada büyük heyecan duyduğunu belirtti. Ceylan, "Festivaller ve ödüller bir filmi değerlendirmek için mutlak bir sonucu işaret etmez. Filmler hakkında düşünmek ve konuşmak benim için çok önemli. Ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Jüri olarak burada olmaktan büyük heyecan duyuyorum." dedi.

Festival Jürisi ve Ünlü Konuklar


Festival Jürisi ve Ünlü Konuklar
  • Başkan Greta Gerwig'in liderlik ettiği jüride Ebru Ceylan'ın yanı sıra Lily Gladstone, Eva Green, Nadine Labaki, Juan Antonio Bayona, Pierfrancesco Favino, Kore-eda Hirokazu ve Omar Sy gibi isimler de yer alıyor.
  • Açılış törenine katılan Meryem Uzerli, Maison Novague marka elbisesiyle kırmızı halıda boy gösterdi. Festival kapsamında çeşitli etkinliklere katılacak olan Uzerli, kadınların güçlenmesi için yapılan organizasyonlarda da yer alacak.

Meryl Streep'e Onur Ödülü
Cannes Film Festivali'nin açılış töreninde ünlü oyuncu Meryl Streep'e Altın Palmiye Onur Ödülü verildi. Streep, sahnede yaptığı duygusal konuşmada festivaldeki anılarından ve kariyerinden bahsetti. Cannes'a ilk kez 1988 yılında katıldığını ve o dönemde kariyerinin sona erdiğini düşündüğünü anlattı.


Cannes Film Festivali'nde Görkemli Açılış
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2024, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER