Jane Fonda: Hollywood'un Efsane Yıldızı

Jane Fonda, Hollywood'un efsane yıldızı olan ünlü aktris ve aktivisttir. Kariyeri boyunca pek çok önemli filmde başrol oynamış ve birçok ödül kazanmıştır. Hayatı ve kariyeri hakkında ilginç detayları keşfedin.

Jane Fonda: Hollywood'un Efsane Yıldızı

Festivalin yarışma filmlerinden The Second Act’in galasına katılan Hollywood’un gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden Jane Fonda, kendisinden çok daha genç meslektaşlarından ve birbirinden güzel modellerden adeta rol çaldı. Cannes'da fırtınalar estiren 86 yaşındaki yıldız aktris, mücevherli gümüş çiçek aplikeleriyle süslenmiş siyah takım elbisesiyle baş döndürdü. Jane Fonda, siyah takım elbisesinin üzerine omuzlarına döktüğü çarpıcı taba rengi ve siyah leopar desenli tam boy bir palto giydi.


Jane Fonda: Hollywood'un Efsane Yıldızı

Stil ve Aktivizm


Stil ve Aktivizm

Hollywood yıldızının gümüş rengi saçları, kendine özgü dalgalı tarzıyla yandan ayrılmıştı ve Jane Fonda siyah takımını parlak kırmızı bir rujla eşleştirdiği sade makyajıyla büyük beğeni topladı. Jane Fonda, son yıllarda saçlarını boyatmaktan vazgeçip gri kullanarak modaya uyum sağladı. Stil sahibi olmanın yanı sıra Fonda, politik aktivizm alanında da tanınıyor. İnsan, kadın, hayvan hakları ve savaş karşıtlığı gibi birçok alanda eylemlerde en önde yer alıyor. Bu sebeple defalarca gözaltına alındı ve tutuklandı.


Jane Fonda: Hollywood'un Efsane Yıldızı

Henry Fonda'nın kızı olan Jane Fonda, oyunculuğa babasının soyadı sayesinde kolayca adım atmıştı. Ancak usta oyuncu yeteneğiyle kendini kanıtladı ve kariyeri boyunca sayısız ödülün yanı sıra iki de Oscar ödülü kazanmayı başardı. Üç evlilik yapan, üç de çocuğu olan efsane yıldız, CNN'in kurucu ve sahibi Ted Turner'la yaptığı evlilikle de gündeme gelmişti. Jane Fonda ayrıca 80'li yıllarda yaptığı televizyon programları ve VHS video kasetlerle ABD ve dünyada aerobik akımını başlatan kişi olarak da biliniyor.


Jane Fonda: Hollywood'un Efsane Yıldızı

Jane Fonda, 84 yaşında yakalandığı Hodgkin lenfoma türü kan kanserini kemoterapi tedavisiyle yenerek sağlığına kavuştu. Sağlık mücadelesini kazanmasıyla birlikte hala aktif bir şekilde kariyerine devam etmekte ve hem stil sahibi görünümüyle hem de politik duruşuyla ilgi odağı olmaya devam etmektedir.


Jane Fonda: Hollywood'un Efsane Yıldızı
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2024, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER