Coşkun Sabahleyin: 'Üç arkadaşımı koronadan kaybettim'

Bir işletmenin başlangıç konseri için Mordoğan'a gelen meşhur besteci ve şarkıcı Coşkun Sabahtan, korona virüs nedeniyle arkadaşlarını kaybettiğini belirterek, "Birazcık Trump ağzı olacak fakat 'Çin virüsü' tüm dünyayı hırpaladı.

Coşkun Sabahleyin: 'Üç arkadaşımı koronadan kaybettim'

Bir işletmenin başlangıç konseri için Mordoğan'a gelen meşhur besteci ve şarkıcı Coşkun Sabahtan, korona virüs nedeniyle arkadaşlarını kaybettiğini belirterek, "Birazcık Trump ağzı olacak fakat 'Çin virüsü' tüm dünyayı hırpaladı. Fakat sağlığımız uygun. Sağlığımız uygun olduğu için şükür ediyoruz. Koronaya yakalananlar var. Benim arkadaşlarımdan üçü koronadan öldü. Benim piyanistimin babası koronadan vefat etti. Yeniden tanıdıklardan, bizim de akraba değin yakınımız Prof. Murat Dilmener hayatını kaybetti. Kendisi Mardinliydi. Benim de anneanne tarafım Mardinli. mükemmel bir dostumuzdu. Yani diyeceğim; bizim canımız sağsa, bu şekilde konuşuyorsak, şükredeceğiz" diye belirtti.

"Korona günleri 'ya sabır' çekerek geçiyor"
Korona günlerinin "Ya dayanma" çekerek geçtiğini ifade eden Sabahleyin, "Bereket benim İstanbul'da ufak, bahçeli bir evim var. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bahçe bizi avuttu. Lakin tabii 'ya sabır, ya dayanma, ya dayanıklılık' dedik. Basit meslek yok. Cümbür Cemaat yaşam standardının aşağıda yaşadı. Jurnal alışkanlıklarının çok altında kaldı. Bunu yapmak, başarmak şiddet. Eve kapanmak güzel bir şey yok. Herkes ne hissettiyse ben de aynısını hissettim. Bu artık dünyanın sorunu oldu. Ya dayanıklılık çekerek, kendimizi tavsiye ederek bu zorluğu aşacağız. İnşallah derler ama; 'Bütün dünya bundan kurtuldu. Haydi bakalım eski yaşantıya.' Her Hâlükarda cümbür cemaat zil takıp oynar" diye konuştu.

"Yalan Yıllar adlı şarkım çıktı"
"Kısıtlama günlerinde yazar, çizer kitap okudu. Sanatkâr tablo yaptı. Biz de müzik adamıyız. Biz de müzik yaptık" diye konuşan Sabah, "3 gün önce 'Yalan Yıllar' adlı şarkım çıktı. Güzel bir şarkı oldu. şimdi dijitalde var. Mekanik çıkmadık. Artık sistem değişti. Dijital ortamlarda şarkılar yayınlanıyor. Üç tane şarkım da sırada bekliyor. Onların kayıtları olduktan sonradan çıkaracağız. Fırsat buldukça, 3 ayda bir yeni şarkılar çıkaracağız. Yani boş durmuyoruz" sözlerine yer verdi. 

Muhammet İsa Atagöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER