Rafet Bala ile çok özel röportaj

Rafet Bala ile çok özel röportaj

Kendinden kısaca bahseder misin? Amerika'da yaşam sürecin nasıl başladı?

Herkese merhabalar, ben Rafet Bala. Konyalıyım, 25 yaşındayım. Orta gelirli bir ailenin en büyük çocuğuyum. Meslek lisesinden mezun olup, üniversite de lojistik yönetimi bölümü okuyarak lisans hayatıma devam ettim. 2021 yılında mezun olarak Amerika’ya göç etme kararı aldım. Ve bundan sonraki hayatımda burada yaşamaktayım yani Amerika’da. Sosyal medyada Amerikan yaşam stilini anlatan, onların medeniyetlerini ön plana çıkaran ve benden sonra gelecek olan gençlere yardımcı olması amacıyla gündelik hayattan içerikler üretiyorum. Amerika’ya Work and Travel adı verilen öğrenci değişim programı ile geldim.
 

Yurt dışına gidip sıfırdan bir hayat kuran birisi olarak seni en çok zorlayan şey neydi?

İlk geldiğim zaman yabancı dil açısından zorlandım. İnsanlarla iletişim kuramamak çok zor geliyordu. Bir süre sonra dil seviyemi daha iyi hale getirerek bu sorunu çözdüm. Şu an sadece Türk yemeklerini ve ailemi özlüyorum.
 

Amerika'da vlog çekmeye nasıl karar verdin?

Amerika’ya geliş sürecim çok sancılı geçti. Kimse yol göstermiyor ve sorularımıza cevap vermiyordu. Covid yüzünden 2 yıl aksaklık oldu. Dünya genelinde seyahat ve vize prosedürü aksadı. Türkiye’de ABD konsoloslukları kapatılınca çareyi Kolombiya’ya gidip vizeyi oradan alarak buldum. Bu zorlu süreci de benden sonra gelmek isteyip gelemeyen, yurt dışına çıkmak, yeni hayatlar, yeni medeniyetler keşfetmek isteyen insanlara özellikle gençlere anlatmak istedim. Bunu en yaygın şekilde vlog ve gündelik videolarla paylaşmak istedim.
 

Amerika'da şu an ne iş yapıyorsun vlog dışında uğraştığın bir işin var mı?

Genellikle sosyal medya üzerine çalışıyorum. Sponsorluk tekliflerime zaman ayırıyorum. E- ticaretle uğraşıyorum ve bazen canım sıkılınca yeni insanlarla tanışmak için Uber de kendi şahsi aracımla şoförlük yapıyorum. Bir nevi taksici gibi.
 

İçerik oluştururken neye göre içerik oluşturuyorsun?

Genel içerikler üretiyorum. Kesin net bir kategorim yok. Tamamen o gün neyle karşılaşırsam, ne dikkatimi çekerse onu kayıt altına alıp paylaşıyorum. Bazen Amerikalıların ilginç adetleri ve gelenekleri, bazen Amerikan hayatındaki kurallar. İçeriklerimin temelinde dikkat ettiğim tek nokta insanlara enerji ve motivasyon vermesi onun yanı sıra insanlara yol gösteren içerikler üretmeye dikkat ediyorum.
 

Son olarak dergimiz Evos Angels hakkındaki düşünceni alalım?

Çok fazla magazin dergilerine zaman ayıran birisi değilim. Yanlış yazılan herhangi bir haber veya gerçeği yansıtmayan bir bilgi görünce moralim bozuluyor. Ama bol bol zaman ayırdığım Türkiye’nin ilk dijital dergisi, olan Evos Angels için aynı şeyleri söylemek imkânsız. Çok kaliteli konuklar bu dergide öne çıkıyor. Diğer dergilere göre güvenilirlik kazanmış ve öne çıkmış en iyi dergi, zaten bu yüzden sürekli takip ediyorum. Ayrıca Türkiye’nin en çok aboneye sahip olan dergisidir. Bana böyle güzel bir dergide yer verdikleri için Evos Angels ailesine teşekkür ederim.

Röportaj: Esra Çaylak

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2022, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER