Türkiye Kültür Yolu Festivali

Türkiye Kültür Yolu Festivali, Türk kültürünün zenginliklerini sergileyen renkli etkinliklerle dolu bir festivaldir. Geleneksel lezzetler, müzik ve sanatın buluştuğu muhteşem bir etkinlik.

Türkiye Kültür Yolu Festivali

Türkiye Kültür Yolu Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve şehirlerin somut ve somut olmayan miraslarını herkesle buluşturmayı amaçlayan bir Kültür ve Turizm atılımıdır. Festival, özgün kültür ve sanatımızı uluslararası kültür-sanat formlarıyla harmanlayarak şehirlerimizin tarihi ve doğal dokusu içinde halkla buluşturmayı hedeflemektedir.

Adana'da Başlayacak

Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin bu yılki ilk durağı Adana olacak. 13 Nisan'da başlayacak festival, 21 Nisan'a kadar devam edecek. Festival kapsamında, 30'dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle dolu dokuz gün boyunca Adana renklenecek.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile Renklenecek

Festival, bu yıl 12. kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nı da kapsayacak. Renkli Dev Karnaval Korteji, konserler, sergiler ve birçok etkinlik Adana'da hem festival ziyaretçileriyle hem de karnavalseverlerle buluşacak.

Ünlü İsimler Sahne Alacak


Ünlü İsimler Sahne Alacak

Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek, Gece Yolcuları ve diğer birçok farklı müzisyen ve grup, festival kapsamında Adana'da sahne alacak. Ayrıca, İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman ve daha birçok ünlü isim de festivalin müzik dolu atmosferine katkı sağlayacak.

Sergi ve Sanat Etkinlikleri


Sergi ve Sanat Etkinlikleri

Festival kapsamında düzenlenecek sergiler arasında Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli, "Atatürk Kültür Yolunda" eseri ve Fulya Alışır'ın “Odyssey /Arayış” adlı sergisi yer alacak. Ayrıca, Milli Mensucat Fabrikası ve Adana Müze Kompleksi'nde özel olarak hazırlanan sergiler sanatseverlerle buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2024, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER