Efsane şarkının yazıldığı yere tuvalet inşaatı!

Yeni Asır Gazetesi'nden Erhan Gülenç'in haberine tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fazla konuşulacak bir icraatı daha ortaya çıktı.

Efsane şarkının yazıldığı yere tuvalet inşaatı!

Yeni Asır Gazetesi'nden Erhan Gülenç'in haberine tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fazla konuşulacak bir icraatı daha ortaya çıktı. Gelen bütün tepkilere rağmen Kültürpark'ta imalatçı pazarı kuran Büyükşehir Belediyesi, meşhur usta Akıllı Müren'in çok sevip altında oturduğu, hatta "Benim Güzel Manolyam" şarkısını altında bestelediği belirtilen manolya ağacının yanına tuvalet inşa etmeye kalktı. Pazar uygun tezgah açan esnafın ihtiyacını karşılama gerekçesiyle tamamlanmak istenen havuz manzaralı tuvaletin siyah renge sahip olması dikkat çekti.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Bu girişim büyük tepkilere neden oldu. Kültürpark gönüllüleri ortaya meydana çıkan manzaraya isyan ederken Büyükşehir Belediyesi, geri adım atmak zorunda kaldı. Lozan Kapısı'nın ilerisindeki havuzun karşısına yapılan tuvalet sökülürken altına dökülen beton kaldı. Burasının hemen yanında konulan "İzmir Büyükşehir Belediyesi - Daha ulaşılabilir bir İzmir için çalışıyoruz" talebası ise uyarı çekti.

HİÇ GEREK YOKTU

Manolya ağacının civarında 3 öbür tuvalet bulunduğunu ifade eden İzmir Atatürk Ormanı ve Kültürpark'ı Koruma Derneği Başkanı Sancar Maruflu, "Yani böyle bir tuvalete hiç gerek yoktu" diye konuştu.

Lozan Kapısı'nın ilerisindeki havuzun karşısına yapılan tuvalet sökülürken altına dökülen beton kaldı.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Öte yana girişime sosyal medyada tepki belirten çoğu İzmirli, "Fuara hasar vermeyin artık çekin elinizi fuardan. Fuar pazar alanı değil" şeklinde paylaşımlarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda da Kültürpark içinde yer alan tarihi gazino ve restoranların kayda değer bölümlerini yıkmış ve böylece de tepkilerin hedefi olmuştu.

Büyükşehir'in en son Kültürpark'taki İzmir Sanat'ın bahçesinde bulunan Nazım Hikmet Anıtı'nı taşımayı planladığı öne sürülmüştü.

'ZEKİ MÜREN ÇOK SEVİYORDU'

Buradaki manolya ağaçlarını 'Sanat Güneşi' olarak da anılan Akıllı Müren'in çok sevdiğini açıklayan Maruflu, şunları söyledi: "Zeki Müren, meşhur 'Benim Güzel Manolyam' şarkısının bestesini de bu manolya ağaçlarının aşağı yapmıştı. Öldüğü gün İzmir'e geldiğinde Kültürpark'ta TRT stüdyolarına gitmişti. Buraya girmeden önce yanında tuvalet yapılmak istenen bu manolya ağacının yanına gitmiş ve kollarını açarak, 'Seni çok özledim. Seninle burada güzel günlerimiz oldu' diyerek hemen hemen ağaçla vedalaşmıştı. İzmir Fuarı'nın açık olduğu dönemlerde özellikle geceleri ayakkabılarını çıkarır, bu manolya ağacının altında oturur, gezerdi. Burayı çok severdi. Vatandaşlar tepki göstermese şu anda burada bir tuvalet mi olacaktı?"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER