Hazal Kaya'dan "Aşk-ı Memnu" itirafı

Hazal Kaya'nın açıklamalarından satır başları... "Korona günleri dinç beslenme, spor yapma, program metni alıştırma biçiminde hareketli geçti.

Hazal Kaya'dan

Hazal Kaya'nın açıklamalarından satır başları...

"Korona günleri dinç beslenme, spor yapma, program metni alıştırma biçiminde hareketli geçti. Fiko'yla hayat çok güzelmiş. Bu aylarına sette olduğum için tanık olamayacaktım. Onunla zaman geçirme fırsatı bana iyi geldi. Bana kalsa lohusayım diye gizli sıcacık yiyecektim. Ancak akıcılık olduğu için doğum kilolarımı saptamak için dikkat ettim.

Aşk-ı Memnu'da birincil duygum Selçuk Yöntem'in babamı oynamasına heyecanlanmamdı. 'Nasıl oynarım, ne yapacağım?' demiştim. Fakat dünya tatlısıdır benim için çok büyük kısmet oldu. Bir ara izliyordum diziyi. Her yıl üç beş kez yayınlandığı için yakaladığımda izliyorum. Ama hiç tamamen oturup izlememiştim. Hamileyken izledim. Ali'yle oturduk doğru izledik ve fikrim fazla değişti.

Ben izlerken 10 yıl için kendimi sevmeyi öğrenmişim. Vaktiyle fazla yargılardım kendimi, 'Ne tatlıymışım' diyerek duygulandım. Nihal'e de görünüm açım değişti. Oynarken seyirciden etkilenip ben de sinir oluyordum. Fazla uzun zaman nahoş geldi. Ama doğru izleyince fark ettim, Nihal'e diğer hiçbir seçenek bırakılmamış. 'Ne yapıyorsunuz siz bu kıza ya?' dedim izlerken.

18 yaşında bir kız bara gidiyor. Barın kapısında Behlül yakalıyor eve getiriyor. Güya kötü yola düşmüş gibi bir hitabe evde. 'Bunu babana nasıl söyleyeceğiz?' filan. Ya bara gitmek istemiş kız ne istiyorsunuz kızdan?

Nihal'i Behlül'e mecburi eden de Adnan kızı. Kızın evden burnunu çıkarmasına izin vermiyorlar. En büyük kurban Nihal dizide.

'Adını Feriha Koydum' benim için bir iddiaydı. Çünkü Aşk-ı Memnu fazla başarılı olmuştu, o yüzden bu diziye fazla gergin başladım. 'Ya başarılı olamazsam?' korkusu vardı. Orada da takım fazla sağlamdı azıcık onlara sığındım. Feriha'yı birincil okuduğumda fazla klasik bulmuştum. İki üç kere yalanlama teşebbüsünde bulundum. Beni gaza getirdiler mükemmel olacak diye. Gerçekten de pek oldu. 

'Shamless' paralı kanalda yayınlanan bir diziydi. Amerika'nın da milli kanalında öyle bir diziyi yayınlayamazlar. Biz de ulusal kanala 'Bizim Hikaye'yi uyarladığımız için, başlıca hatlarıyla bazı hikayeyi kullanabildik.

Dizinin çıkış noktası; 'Bu aileden dünyanın her uygun var. Buraya gelse buradaki ailenin başına neler gelirdi?' sorusuydu. Biz burada hayatın zorluğunu anlattık."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER