Murat Övüç ‘basit suçlama usulü’ ile yargılanacak

Sözcü Gazetesi'nden Damla Güler'in haberine kadar Ermeni asıllı Amerikalı şov yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunununca tepki çekmişti.

Murat Övüç ‘basit suçlama usulü’ ile yargılanacak

Sözcü Gazetesi'nden Damla Güler'in haberine kadar Ermeni asıllı Amerikalı şov yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunununca tepki çekmişti. Kardashian’a bir tepki de sosyal ağ fenomeni Murat Övüç’cilt gelmişti. Övüç yaptığı paylaşımda, ”Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime kaba diyorsun...” demişti. Bu paylaşım sonrası Övüç hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 9 aydan 1,5 yıla dek hapis istemiyle dava açılmıştı. Övüç hakkında hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Cinayet Mahkemesi kadar kabul edildi.

DURUŞMA YAPILMADAN KARAR VERİLECEK

İddianameyi inceleyen duruşma, 7188 sayılı Cinayet Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değiştirme Yapılmasına Dair Kanun gereğince, Övüç’ün dosyasında kolay suçlama usulünün uygulanmasına karar verdi. Buna göre duruşma taraflara tebligat göndererek yazılı savunmalarını mahkemeye iletmelerini istedi.

Savunmaların ulaşmasının peşinde duruşma dosyadaki kanıt durumuna kadar mahkeme yapmaksızın kararını verecek. Verilecek olan karara itiraz edilmesi halinde ise bayağı yargılama usulüne geçileceği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER