Kuzey Kore'den Güney Kore'ye yeni tehdit: 'Hayal gücünün ötesinde' askeri yanıt vereceğiz

Yonghap haber ajansı, Kuzey Kore hükümet medyasına dayandırarak verdiği haberinde, Kuzey tarafının Güney'i "Hayal gücünün ötesinde" askeri yanıt vermekle tehdit ettiğini yazdı. "ASKERLERİMİZİN SABRI SONA ERDİ"Güney Kore'deki aktivistlerin Kuzey Kore tarafına karşıt broşürle.

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye yeni tehdit: 'Hayal gücünün ötesinde' askeri yanıt vereceğiz

Yonghap haber ajansı, Kuzey Kore hükümet medyasına dayandırarak verdiği haberinde, Kuzey tarafının Güney'i "Hayal gücünün ötesinde" askeri yanıt vermekle tehdit ettiğini yazdı.

"ASKERLERİMİZİN SABRI SONA ERDİ"

Güney Kore'deki aktivistlerin Kuzey Kore tarafına karşıt broşürler yollamasıyla başlayan stres artarak devam ediyor.

Yonghap haber ajansının aktardığına göre, Kuzey Kore hükümeti devlete ait haber organı Nodon Sinmun'da "Muhtemel sonuçlar hakkında gürültü koparan Kuzey Kore devletinin düşmanları, düş gücünün ötesinde sağır edici gürlemeyi üzerlerinde hissedecekler. Bu yalnızca açılış, askerlerimizin sabrı sona erdi. Detaylı ve ciddi bir savaş planı geliştirdiklerini açıkladılar" ifadelerine yer verdi.

"KUZEY KORE BEDELİNİ AĞIR ÖDER"

Daha önce, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı operasyonlar yöneticisi Jeon Dong-jin Kuzey'in askeri zor kullanma tehditlerine yanıt vererek "Kuzey Kore bedelini ağır öder" açıklaması yapmıştı.

KITAPÇIK KRİZİ

Güney Kore'deki aktivistlerin iki ülke arasındaki sınırda balonla kitapçik dağıtma girişimi üzerine 4 Haziran'da başlayan gerilimin peşinde Pyongyang yönetimi de 9 Haziran'da, Güney Kore ile bütün hudut ötesi irtibat hatlarını keseceğini duyurmuştu.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, bunun üstüne 10 Haziran'da, sınırdan Kuzey Kore'ye kitapçik balonları gönderen Özgürlük Kuzey Kore Savaşçıları ve Keunsaem grupları hakkında polise şikayette bulunacağını açıklamıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore'ye karşı "zorunlu adımları atması ve planlaması" için görevlendirildiğini açıklamıştı.

Güney Kore'de, Kuzey sınırında balonla kitapçik atma, yıllardır aktivistlerin başvurduğu bir usul. Kuzey Kore, bu eylemi kendisine yönelik bir atak olarak değerlendiriyor.

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye yeni tehdit: 'Hayal gücünün ötesinde' askeri yanıt vereceğiz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER