Tarık Akan'ın oğlunun maceralı boşanma davası!

Sabahleyin Gazetesi'nden Ali Oktay'ın haberine göre Yeşilçam'ın usta isimlerinden merhum Tarık Akan'ın büyük oğlu Uzlaştırma Üregül ile şarkıcı eşi Asya Engin Üregül'ün karşılıklı boşanma davaları bir süre önce sonuçlandı. Uzlaştırma Üregül ile Asya Engin, Ocak 201.

Tarık Akan'ın oğlunun maceralı boşanma davası!

Sabahleyin Gazetesi'nden Ali Oktay'ın haberine göre Yeşilçam'ın usta isimlerinden merhum Tarık Akan'ın büyük oğlu Uzlaştırma Üregül ile şarkıcı eşi Asya Engin Üregül'ün karşılıklı boşanma davaları bir süre önce sonuçlandı.

Uzlaştırma Üregül ile Asya Engin, Ocak 2017'de evlenmişti. Fakat Asya Engin Üregül, yeni doğan bebeklerine karşın 'evlilik birliğinin temelinden sarsılması' nedeniyle bir yıllık eşine boşanma davası açmıştı. Engin, dava dilekçesinde, çocuğunun velayeti ile 500 bin lira tazminat ve çocuğu için aylık 15 bin lira iştirak nafakası istemişti. Eşinin açtığı boşanma davasına karşısında dava açan Barış Üregül de çocuğunun velayetinin kendisine verilmesini istemişti.

Dava sonuçlandı; mahkeme, Asya Engin'e 250 bin lira tazminat ve anne ile çocuğa 5'er bin liradan 10 bin lira nafakanın yanı sıra çocuğun velayetinin anneye verilmesine karar verdi.

'500 TL BEZ PARASINI BİLE KARŞILAMIYOR'

Asya Engin, geçen yıl mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu: "Şu lahza ortak çekişmeli boşanma davası sürüyor. Tüm derdimiz çocuk, anne ve babasıyla eşit mesafede büyüsün istiyoruz. Ben doğal olarak çocuğumun velayetini istiyorum. Baba, çocuğa aylık 500 lira nafaka veriyor. Bu, bez paramızı bile karşılamıyor. Kimse boşanmak için evlenmez. Ben de bu yüzden evlenmedim. Mahremiyet kararıyla açtığım davada mağdur tarafım ve hakkımı istiyorum. Tek derdim çocuğuma iyi bir anne edinmek, iyi bir gelecek sıralamak ve onunla ilgilenmek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER