Vedat Milor'dan 'Laz Böreği' çıkışı!

Bugüne dek lokumdan baklavaya, künefeden kahveye değin çoğu geleneksel lezzetimizi kendilerine mal eden Yunanistan, tekrar ağız dalaşı yarattı. Meşhur gastronomi yazarı Vedat Milor, bir takipçisinin Laz Böreği ile ilgili Yunanistan'a karşın tepkisini sosyal medyada paylaşınca ort.

Vedat Milor'dan 'Laz Böreği' çıkışı!

Bugüne dek lokumdan baklavaya, künefeden kahveye değin çoğu geleneksel lezzetimizi kendilerine mal eden Yunanistan, tekrar ağız dalaşı yarattı.

Meşhur gastronomi yazarı Vedat Milor, bir takipçisinin Laz Böreği ile ilgili Yunanistan'a karşın tepkisini sosyal medyada paylaşınca ortalık karıştı. Bir takipçisi Milor'a; Wikipedia'da Laz Böreği için "Yunanistan'a ait bir tatlı" bilgisinin yer aldığı görüntüyü gönderip "Vedat Bey, bu nedir ya! Böyle komşu olacağına" diye yazdı. Vedat Milor ise bu tepkiyi sosyal ağ hesabından "Maalesef bıçak kemiğe dayanmış. Onu hissediyorsunuz" mesajıyla yayımladı.

TESCİLLİ LEZZETİMİZ

Ülke genelinde Laz böreği olarak aşina tatlının Hopa yöresine ait olduğunu ortaya koyan yetkililer, tatlıyı Türk Berat ve Marka Kurumu'na tescil ettirdi. Geçmişi 200 yıl öncesine dayanan Laz böreği, Hopa bölgesinde daha fazla özel günlerde misafirler için hazırlanan bir tatlı olarak biliniyor.

Yunanistan; kahve, baklava, döner, künefe, cacık, güveç, dolma ve lokma gibi çoğu geleneksel lezzetimizi kendisine mülk ediyor…

Sosyal medyada yapılan yorumlar:
Bundan Böyle yemeklerin başına 'T.C.' sıralama zamanı geldi.
Laz böreği kırmızı çizgimizdir.
Bu gidişle 3. Yemek Savaşı çıkacak.
İlk taşı baklavayı sahiplenerek atmışlardı…
Nehir tohumlarını hazır edin, yemek savaşına giriyoruz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER