Aşk acısı çekerken neler yapmalıyız? Aşk acısı çekenler bunları yapmayın!

Aşk acısı çekerken neler yapmalıyız? Aşk acısı çekenler bunları yapmayın!

Aşk acısı çekerken neler yapmalıyız? Aşk acısı çekenler bunları yapmayın!

Harekete geçmeden önce iki kere düşünün

Bir ilişki bittiyse ya da bitme raddesine geldiyse bu bize ortada bir sorun olduğunu göstermektedir. Bu noktada kendi kendinizi sorgulayıp, sorunu kendinizde aramak yerine nesnel bir şekilde ilişkinizi masaya yatırıp neden bu raddeye geldiğinizi ve ilişkinizi bitiren nedenleri düşmeniz gerekmektedir. 


Bahaneler üretmeyin

Kendinize bahaneler üretmekten uzak durun! Bu dönemde kötü alışkanlık edinmek ileride bu durumu atlattığınızda keşke başlamasaydım dedirtecek cümlelerden kaçının. Bu dünyada kimse vazgeçilmez değildir!


Kulaklarınızı tıkayın

Bu dönemde her ne kadar etrafımızdaki kişiler ''Kaldığın yerden uzaklaşmak sana iyi gelebilir'' veya ''İş değiştirmek sana iyi gelecektir'' gibi önerilerde bulunsa da onlara kulak vermeyin. Aldığınız kararlardan pişman olmanız çok olası. 


Arkadaşlarınızla vakit geçirin

Yakın arkadaşlarınız, yanında iyi hissettiğiniz arkadaşlarınızla bol bol vakit geçirin bu dönemde. Bu dönemde kendinize ayırdığınız üzülme ve olayları sindirme zamanınızdan sonra kendinizi eve kapatmak yerine arkadaşlarınızla vakit geçirmeye başlayın.


Eşyalarını çöpe atın

Ayrılık döneminde bazı şeyleri hatırlamak sizi daha fazla üzebilir ve yıpratabilir. Bu noktada eski partnerinize ait bütün eşyaları çöpe atın veya ortadan kaldırın. Sürekli olarak evde ona ait eşyalrı görüp hatırlamak aşk acısı döneminizin zamanını uzatmaktan başka hiç bir şeye yaramayacaktır.


Yazmayı deneyin

Yazı yazmak en güzel rahatlama yoludur. Mesela bu işe günlük tutarak başlayabilirsiniz. Ayrıldığınız kişiye ne söylemek istiyorsanız, o anki duygularınız neyse onu yazın. Defteri doldurduğunuzda isterseniz saklayabilir veya yakabilirsiniz.


Çivi çiviyi söker demeyin

Kendinize zaman vermeden başka bir ilişkiye başlamak iyi gelmez. İçinizdeki boşluğu tek başınıza göğüs gerip hayatınızdan o kişiyi tamamen çıkarmadan bir başkası ile doldurmak tek başınıza hiçbir şeyin üstesinden gelemeyeceğinizi ve aciz olduğunuzu hissettirebilir.


Zaman her şeyin ilacıdır

Bu durumda kendinize bir süre zaman verin. Bu sürede üzülüp ağlamanız oldukça normaldir. Etrafınızda ''Sakın kendini bırakma, ağlamaya değmez!'' diyen insanlara kulak vermeyin! Ancak bu süreçte kendinizi çok fazla yıpratmamaya çalışın.


Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER