Ayaklanın

Ayaklanın

Ayaklanın

Ayaklanın

Ev temizliği, alışverişe gitmek gibi günlük aktiviteler ciddi anlamda kalori tüketmemizi sağlıyor. Yer silmek 90, mutfak temizlemek 130, alışverişe gitmek 90 ve yine aldıklarımızı eve taşımak 90 kalori harcamamızı sağlar. Bu aktiviteleri çoğaltarak istediğiniz miktarda kalori harcamak çok kolay. 


Lif tüketin

Lifli meyveler ver sebzeler, tahıllar zengin lif içeriğine sahiptir. Bu besinler vücudumuz için sağlıklı olmalarının yanı sıra tüketilirken ve sindirilirken ekstra kalori harcamamızı sağlarlar. Böylece hem sağlıklı beslenip hem de kalori harcamış oluruz. 


Yüzün

Yüzme dünyanın en etkili ve eğlenceli kalori yakma yöntemlerinden biridir. Sadece yarım saat ağır tempoda yüzmek size 150 kalori yaktırır. 


Dans edin

Sağlam bir dans seansında yüzlerce kaloriyi kolaylıkla yakarken aynı zamanda eğlenir ve endorfin salgılarsınız. Bu yüzden birçok fitnes programına zumba, samba gibi dans egzersizleri de eklenir. 


Günlük rutinlerinizi sıklaştırın

Her gün farkında olmadan yaptığımız birçok rutin hareket var. Örneğin telefonla konuşurken yürümek, ellerimizi ve ayaklarımızı bir yerlere vurup tempo tutmak gibi. Bu hareketlerin toplamı gün içinde 350 kalori yakmamızı sağlayabiliyor. 


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER