Cildiniz için tüm kimyasallardan daha etkili 5 doğal besin

Cildiniz için tüm kimyasallardan daha etkili 5 doğal besin

Cildiniz için tüm kimyasallardan daha etkili 5 doğal besin

Tatlı patates

Tatlı patates vücutta A vitaminine dönüşen beta karoten bakımından en zengin yiyeceklerden biri. Glisemik indeksi de düşük olan tatlı patates kan şekeri ve insülin için de faydalı. Vitamin C ve potasyum açısından da oldukça zengin olan tatlı patates stres seviyenizi azaltarak stres kaynaklı akne, kuru cilt ve kırışıklık problemlerini önlemeye yardımcı olur. 


Camu camu meyvesi

Brezilya'da yetişen camu camu meyvesi dünyanın en yüksek C vitamini seviyesine sahip. Sadece bir çay kaşığı kullanıldığında günlük ihtiyacınızın tam 1000 katını karşılama potansiyeline sahip bu besin ciltteki tüm akne, kırışıklık ve yangı problemleri için sahip olabileceğiniz süper bir yardımcı. 


Badem

Badem sağlıklı yağlar, B vitaminleri ve E vitamini açısından zengin içeriğiyle cilt hücrelerini nemlendirir ve kolojen üretimini destekler. Aynı zamanda çinko, biotin ve amino asitler de içeren badem genç bir cilt için de anahtar besin niteliğindedir. 


Ispanak

Yeşil yapraklı sebzeler arasında en yüksek E vitamini seviyesine sahip olan ıspanak aynı zamanda çok güçlü bir anti oksidandır. Cildi yumuşatır, şişkinlikleri alır, nemlenmesini sağlar ve böylelikle gözeneklerin kapanması ve erken yaşlanma belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olur. 


Bal kabağı

Yüksek A vitamini içeriğiyle en iyi akne savaşçılarından biri olan bal kabağı aynı zamanda demir deposu bir sebze olduğu için kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırır ve bu da cildinize hep istediğiniz o ışıltılı görünümü kazandırmaya yardımcı olur. 


Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER