Evinize şıklık getirirken düzen de sağlayacak 20 pratik öneri

Evinize şıklık getirirken düzen de sağlayacak 20 pratik öneri

Evinize şıklık getirirken düzen de sağlayacak 20 pratik öneri

Banyonuzda dolap yoksa havlu gibi eşyalarınızı depolamak için hasır sepetlerden faydalanabilir, duvarınızda hoş bir dekorasyon alanı yaratabilirsiniz. 


Buzdolabınızı düzenlerken hem sağlık hem de yerden kazanmak için üst üste yerleştirebileceğiniz kapaklı kutulardan faydalanabilirsiniz. 


Çekmece içlerini düzenlerken bölmeli kutulardan faydalanmak hem daha çok eşya depolamanızı hem de çekmecelerinizin hep düzenli kalmasını sağlar. 


Orta ya da yan sehpalarınızı çekmeceli olanlardan seçerseniz hem daha çok alan kazanmış hem de dağınıklıktan kurtulmuş olursunuz. 


Kapaklı dolapları duvara monte ettirmek en pratik alan kazanma yollarından biridir. 


Kıyafetlerinizi asarak kullanmak dağınıklığı önleyecek en önemli yöntemlerden biri. Üstelik derli toplu dururlarken kırışmamış da olacaklar. 


Bir arada duran kabloların sürekli birbirine dolanmasından ve bunun oluşturduğu çirkin görüntüden bıktıysanız kablo saklamak için yapılmış özel kutulardan kullanabilirsiniz. Oldukça da şık birer dekorasyon objesi olacaklar. 


Baharat kavanozlarını sürekli aramak zorunda kalmamak ve birbirleriyle karıştırmamak için mutlaka etiketleyerek kullanın. 


Ayrıca bir kileriniz yoksa kapakları olmayan bir dolabı kiler olarak kullanabilir ya da duvarınıza niş bir kiler yaptırabilirsiniz. 


Düz renklerden oluşan odalarınıza renkli bir obje ya da masa, resim, çiçek, vazo gibi  bir odak noktası yaratıp tekdüzelikten kurtulabilirsiniz. 


Uzun ve geniş ağızlı bir eşyayı şemsiyelik olarak kullanabilirsiniz. Hatta içine renkli şemsiyeler koyup dekorasyon objesi haline de getirebilirsiniz. 


Telefonunuzun nerede olduğunu sürekli unutuyorsanız dekoratif  bir telefon istasyonu alıp evin en çok kullandığınız odasında tutabilirsiniz. 


Yazlık terlik, babet, sandalet gibi ayakkabılarınızı dosyalıklarda kolayca muhafaza edebilirsiniz. 


Kullanmadığınız eski mobilyalarınızdan çıkan çekmeceler takı standına dönüşünce çok şık gözükecek. 


Kağıt havlu asmak için kullanılan havlulukları bilzik ve bileklikleriniz için kullanabilirsiniz. 


Eski kapı kollarından yapılmış bu havluluklar sizce de çok şık değil mi? 


Yataklarımız çok kullanışlı birer depolama alanı olabilir. Bunun için mutlaka bazalı ve çekmeceli yatak kullanmalısınız. 


Eski kasaları boyayarak ister yatay isterseniz dikey bir şekilde yerleştirip dolap olarak kullanabilirsiniz. 


Anahtarlıklarınızı footğraftaki gibi bir arada duvara asmak kaybolmalarını engelleyecek ve hoş bir duvar süsüne sahip olmanızı sağlayacaktır. 


Yağmurda ıslanan bot ve çizmeleriniz için eski bir tepsinin içine yerleştirdiğiniz çakıl taşlarıyla farklı bir ayakkabılık yapabilirsiniz. Hem pratik hem hoş görünümlü bir çözüm olacak. 


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER