Güneş koruyucu sürmemek

Güneş koruyucu sürmemek

Güneş koruyucu sürmemek

Güneş koruyucu sürmemek

Güneşin zararlarını kısa vadede görmeyecek olabilirsiniz. Ya da güneşlenmeyeceğiniz için güneş koruyucu sürmeniz gerekmediğini sanabilirsiniz. Ancak güneş yolda yürürken bile cildinize ileride ortaya çıkacak zararlar verebilir. Yüzünüzü mutlaka cilt tipinize uygun bir güneş koruyucuyla koruyarak evden çıkın. 


Kahveyi abartmak

Sabahları uyanmak için kahve içmek hepimizin tercihi. Ancak çok fazla miktarda kahve içmek su kaybetmenize sebep olur. Bu da cildinizde köt etkiler yapar. Küçük fincanlardan şaşmayın. Hatta aynı ayıltıcı etkiyi yapacak yeşil çayı da deneyebilirsiniz. 


Su içmemek

Cildinizin sağlıklı, canlı ve parlak görünmesi için güne mutlaka su içerek başlayın. İçine bir parça limon da eklerseniz C vitamini ihtiyacınızı da karşılarsınız. 


Kahvaltıyı atlamak

Kapıdan kahvaltısız çıkmak hem enerji seviyeniz hem de metabolizmanız için kötüdür. Ancak şekerli kahvaltılar tercih etmek cildinizi yorar hatta kırışıklığa sebep olur. Lif ve protein içeren kahvaltılar tercih edin. 


Yanlış göz farı sürmek

Pembe ve mor tonlarında göz farlarının yüzünüzü aydınlatacağını düşünebilirsiniz. Ancak özellikle sabahları bu tonlar gözlerinizin kızarıklığını daha da çok belirginleştirerek olduğunuzdan yorgun görünmenize sebep olacaktır. Sabahları renk paletinin diğer renklerini tercih edin. 


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER