Her çiftin bilmesi gereken ilişki kurtarıcı 15 kural!

Her çiftin bilmesi gereken ilişki kurtarıcı 15 kural!

Her çiftin bilmesi gereken ilişki kurtarıcı 15 kural!

Sizin için özel birine sarılmak ya da elini tutmak stres seviyenizde ani bir düşüş yaratır. 20 saniyeden uzun süren sarılmalar hem sarılan hem de sarılınan kişinin hormonlarını harekete geçirir ve kendini iyi hissetmesini sağlar. Samimi bir sarılış partnerinize ihtiyacı olan mutluluğu verecektir.


Partnerinizle günde 10 dakika birlikte gülerseniz ilişkinizin kalıcı olma ihtimali %75 oranında artar. 


Yakınlık kurmak için çaba gösterin; yakınlık kendiliğinden gelişmez. Yakınlık kurmayan çiftler birbirinden uzaklaşır ve dışarı kayabilirler. İyi bir ilişki ilginizi karşı tarafa sürekli göstererek ilerler. 


Partneriniz kendini sebepsiz yere mutsuz ve üzgün hissediyorsa ona yiyecek bir şeyler hazırlayın. 


Araştırmalar birlikte uyuyan ve uyanan çiftlerin ilişkilerinde daha mutlu olduğunu ve bu ilişkilerin daha uzun ömürlü olduğunu ortaya koymuş. 


Son yapılan araştırmalar mutlu ilişkiler ve yoğun sosyal medya kullanımı arasında ters orantı olduğunu gösteriyor. Özellikle kavga, kırgınlık gibi olumsuz durumlarda elinize telefonu alıp mesajlar ya da kızgın postlar atmak yerine direkt iletişim kullanın. 


İlişkinizin hem iyi hem de kötü taraflarını kabullenin. Unutmayın kimse mükemmel değildir. 


İşten evde geldiğiniz zaman konuşacağınız ilk şey o gün başınıza gelen en güzel şey olsun. Kötü şeyler yaşamış olsanız da konuşmaya önce olumludan başlayın. 


Uzmanlar partnerinizle tüm randevularınızı ilk randevunuz gibi ele alırsanız ilişkinizin daha uzun ömürlü olacağını söylüyorlar. 


Kavga ettiğinizde durumu  "o ve ben" olarak değil de "konu ve biz" olarak algılamaya ve bu şekilde çözmeye çalışın. 


Kavga ederken asla ayrılmaktan bahsetmeyin. Eğer ayrılmak istiyorsanız bu başka bir konuşmanın, tartışmanın konusu olmalı ve kavga anının hararetinde konuşulmamalı. 


Kadınların %80'i acı çekerken sessizdirler. Sizi görmezden gelip susuyorsa gerçekten incinmiş olabileceğini unutmayın. 


Hatalı olduğunuzu kabul edin. Bunun sizi ne kadar özgürleştirdiğine inanamayacaksınız. Üstelik partneriniz de sizi örnek almaya başlayacaktır. 


Aradığınız zamanı asla bulamayacaksınız. Zamanı birbiriniz için ve birbirinize özel olarak yaratmalısınız. 


Yapılan çalışmalar seviştikten sonra öpüşmek, sarılmak ve tatlı sohbetler yapmanın en az sevişme eylemi kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır; ihmal etmeyin. 


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER