Hijyen

Hijyen

Hijyen

Hijyen

Altının çizilmesi gereken en önemli unsur; hijyendir. Son yıllarda bulaşıcı hastalıklar artışa geçti. Bu hastalıklardan birine yakalanmamak için, kendimizi korumalı ve çeşitli önlemler almak durumundayız. Güzellik merkezleri ise; bu hastalıkları en kolay kapabileceğimiz yerler arasında. Bunun en önemli nedeni; ortak kullanılan malzemelerin varlığıdır. Bu malzemeler sağlığımızı ciddi anlamda tehdit eder ve ölümcül etkileri olan Hepatit, HIV ve mantar virüsleri, önlem alınmadığı takdirde, kapabileceğimiz hastalıklar arasındadır.


Eşyalarınızı yanınızda götürün

Mümkünse, manikürünüzü yapan kişiden, paketi sizin gözünüzün önünde açmasını talep edin. Hatta, eğer yapabiliyorsanız, kendi manikür malzemenizi yanınızda götürün ve işlemi sizin malzemelerinizle uygulamalarını isteyin. Böylelikle, hem işinizi garanti altına almış olacaksınız, hem de bir çok bulaşıcı hastalığın kendi adınıza önüne geçebileceksiniz. Seçtiğiniz veya güzellik merkezinizde kullanılan manikür takımının kobalt ile çeliğin birleşimi olduğundan emin olun. Kullanılan malzemeler hem tırnağınıza hem sağlığınıza zarar vermemesi açısından profesyonel olmalıdır.


Tırnak eti

Tırnak eti kesiminde etin derin kesilmesi; tırnak etlerinizi inceltirken aynı zamanda dışarıdan gelen mikroplara tırnak etlerinizin daha açık olmasını sağlıyor. Bu da parmaklarımızın yara olmasına ve çeşitli enfeksiyon oluşumlarına kadar sağlığımızı kötü yönde etkiliyor. Manikürcünüzü, tırnak eti alımında fazla derine inmemesi konusunda mutlaka uyarın. Hatta, eğer imkanınız varsa klasik manikür yerine 'Mavala Manikürü' yaptırmayı deneyin. Bu şekilde, hem sağlığınızı korurken hem de daha düzgün ve biçimli tırnaklara sahip olabileceksiniz.


Törpüleme

Törpüleme, tırnak yapısına ve uzayış biçimine uygun şekilde yapılmalı ve törpüyle, tırnağa sadece şekil verilmeli. Tırnaklarımızı kısaltmak için makas kullanmalısınız.


Eldiven kullanımı

Sağlık açısından önem taşıyan diğer bir nokta ise; eldiven kullanımıdır. Manikürcünüz mutlaka eldiven kullanmalıdır. Gerekli durumlarda ise; antibakteriyel jel desteği ile hijyen sağlanmalıdır.


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER