iyi aydınlatma

iyi aydınlatma

iyi aydınlatma

iyi aydınlatma

Tek noktadan yapılan aydınlatmalar yalnızca mutfakta değil, tüm odalarda kötü bir görünüme ve koyu gölgelere neden olur. Homojen dağılmış yumuşak bir ışık için aydınlatma profesyonelleri ile çalışarak fotoğraftaki gibi güzel bir tasarım yaptırabilirsiniz.


Alana göre mobilya

Mutfağınız küçükse sonradan alacağınız tüm mobilyalar da bu alana göre belirlenmeli. Örnek fotoğrafta duvara monte dar ama uzun bir masa ile masa altına saklanabilen tabureler kullanılmış. Eğer standart bir masa sandalye alınsa çok daha fazla yer işgal edecekti. Oysa şimdi küçük bir alanı kaplıyor ve gayet kullanışlı.


Kiler dolapları kullanın

Kiler dolabı olarak da adlandırılan ve tabandan tavana kadar uzanan dolapların görsel olarak alanın bölünmesine izin vermediği gibi birçok eşyayı da içine alarak ferah bir görünüm oluştururlar.


İşlevsel dolap içleri

Mutfak dolaplarını efektif kullanabilmek için içlerinde raf düzeneği olması zaruri, aksi takdirde ekseriyetle oldukça geniş olan bu dolapların yalnızca zeminlerini kullanmış oluruz. Ya da üst üste yığdığımız eşyaları kullanmak hiç pratik olmaz ve bir süre sonra sinir bozukluğuna yol açabilir.


Sıcak renkler

Sarı gibi sıcak renkler özellikle kuzeye bakan ya da doğal gün ışığı almayan mutfaklar için idealdir. Açık planlı bir yaşama alanına sahipseniz, mutfağın tamamını adeta dekoratif bir unsur gibi kullanabilirsiniz.


Üst dolap ve duvar rengi aynı olmalı

Son dönemin en yaygın mutfak trendlerinden birine tanık olduğumuz bu fotoğrafta iki ayrı renkte mutfak üniteleri kullanılmış. Zemine oturan alt dolaplarda doğal ahşap görünümlü kapaklar tercih edilirken duvar dolaplarında duvarla aynı renk, yani beyaz dolaplar kullanılmış. Mutfak tezgahı da aynı şekilde, beyaz.


Desen kullanımı

Mutfakta desenlerin akıllıca kullanımı ferahlatıcı bir etkiye sahip olabilir. Bu duruma küçük mutfaklar da dahil. Örneğin iç duvarları dekore etmek için desenli fayanslar ideal bir seçim. Seramik karoların kontrast renklerde stratejik olarak yerleştirilmesi de duvarlara göz alıcı bir görünüm kazandırır.


Hafif mobilyalar

Küçük alanlarda ne kadar fonksiyonel ve az yer işgal eden mobilyalar kullansanız da o eşyalar resmin bütününde yine kalabalık görünecektir. Bu noktada bir göz hilesinden yararlanabilirsiniz. Örneğin fotoğraftaki şeffaf sandalyeler mutfağı hiç kalabalık ya da tıkış tıkış göstermiyor. Üstelik son derece de modern bir hava katıyorlar.


Çarpıcı renkler

Desenler gibi çarpıcı renkler de iç atmosferi canlandırmakta büyük rol oynar. Mutfakta rengi nerede kullanacağınız ise tamamen size kalmış. İster duvarda ister dolaplarda isterseniz de tezgahta kullanabilirsiniz. Ancak seçtiğiniz renklerin dekorun diğer yönleriyle senkronize olmasını sağlamalısınız.


Doğal ahşap

Ahşap doğal bir malzeme olduğu için bulunduğu her ortama sıcaklık katar. Ayrıca her türlü malzeme ve dekorasyona rahatlıkla uyum sağlar. Bu nedenle küçük mutfaklarda da ahşabın sıcaklığından yararlanın. Ahşabı dolaplarda, mutfak masasında, tezgahta ve zeminde kullanabilirsiniz.


Derli toplu mutfaklar

Mutfağı her zaman derli toplu tutun mutfaklarda tezgah üstlerini mümkün olduğunda boş tutmak mekanın daha ferah ve temiz görünmesini sağlar. Aynı şekilde, açık raflarınız varsa, bunları da son derece düzenli tutmalısınız.


İşlevsel köşeler

Küçük mekanlar için dekorasyon 101! Ölü alan bırakmayın ve köşeleri iyi değerlendirin. Mutfağınızın tasarımını yapan firmanın köşeler için ne gibi çalışmalar yaptığına dikkat edin ve ihtiyacınız olan her bir alanın en iyi şekilde kullanıldığından emin olun.


Dahili dolaplar

Ankastre dolaplar mutfağınıza temiz ve düzenli bir görünüm kazandırır. Her ne kadar ankastre mutfak diğer dolap modellerine göre daha maliyetli olsa da bir kerelik yatırım olarak düşünün. Zira kaliteli dolaplarınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz.


Mekanı ferah gösteren beyaz

Mutfağınızın şekli ve stili nasıl olursa olsun, mutfak dolaplarının rengini, alın taşlarını ve tezgahı beyaz renkte yaptırtarak mekanın daha geniş ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER