Kış sebzelerini pişirmede çok işinize yarayacak 12 ipucu

Kış sebzelerini pişirmede çok işinize yarayacak 12 ipucu

Kış sebzelerini pişirmede çok işinize yarayacak 12 ipucu

Ispanak, semizotu gibi yeşil yapraklı sebzelerin sorunu ağızda buruk bir tat bırakmasıdır. Yemeği pişirirken içine zeytinyağlılarda olduğu gibi 1-2 küp şeker atarsanız o burukluktan kurtulabilirsiniz.


Ispanak, pazı ve semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeleri pişirirken, renginin kararmasını önlemek için yapmanız gereken şey tencerenin kapağını bir kez kapattıktan sonra bir daha açmamaktır. Böylece ıspanakların oksijenle temasını kesmiş ve kararmasını önlemiş olursunuz. Yemeğin tuzunu da en başta atmanız gerekir.

 


Ispanak pişirdiğinizde en büyük sorunlardan biri de kumlu kalmasıdır. Bu sorunu çözmenin en kolay yolu da sirkedir. Bir kap suya yarım su bardağı sirke ekledikten sonra ıspanakları yarım saat kadar bu suda bekletin, sonra durulayın. Ispanakların üzerindeki kumların kabın dibine çöktüğünü göreceksiniz.

 


Karnabaharlarınızı kızartırken dışının çıtır çıtır, içinin yumuşacık olmasını isterseniz, soda kullanmalısınız. Yumurtalı, yoğurtlu ve sodalı karışımına karnabaharlarınızı batırıp kızarttığınızda çok lezzetli bir sonuç elde edeceksiniz. 

 


Karnabaharın haşlanınca beyazlığını kaybetmemesini sağlayan püf noktası haşlama suyuna ekleyeceğiniz limon suyudur.

 


Karnabaharı haşlarken suya süt eklerseniz, hem kokusunu daha az salmasını hem de karnabaharlarınızın bembeyaz olmasını sağlamış olursunuz.

 


Kereviz kabuğu soyulduğunda kolayca kararan bir sebzedir. Ancak soyduğunuz kerevizleri limonlu ve unlu suda bekletirseniz, kararma sorununun önüne geçebilirsiniz.

 


Kereviz pişirirken içine birkaç yaprak lahana turşusu koyduğunuzda, çıkan kokuyu önleyebilirsiniz. Ancak turşuyu abartırsanız yemeğin tadının değişmesine neden olabilirsiniz.

 


Lahana sarması lahananın en ince yapraklarından yapılır. Bu yüzden sarmayı yaparken çok fazla haşlamayın yoksa parçalanacaktır. Pişirirken tekrar haşlanacağı için sert kalacak korkusu yaşamayın. 


Lahanayı pişirmeden bir gün önce yapraklarını tuzlu suda bekletirseniz, pişerken ortaya çıkan kötü kokuyu önleyebilirsiniz. 

 


Lahananın kokusunu önlemenin bir diğer yolu da haşlama suyuna elma kabukları eklemektir. Üstelik bu yolla lahananın gaz yapmasını da önlemiş olursunuz.

 


Özellikle kapuska yapmadan önce, lahanayı şekerli suda bekletirseniz, daha lezzetli bir yemek elde edersiniz.

 


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER