Kusursuz eyeliner sürmenin ipuçları

Kusursuz eyeliner sürmenin ipuçları

Kusursuz eyeliner sürmenin ipuçları

Eyeliner'ınızı düzgün çekmek için uygulayabileceğiniz en basit yöntem göz kapağınızın üstüne uygulamadan önce noktalar yapmak ve eyliner sürerken bu noktaları birleştirmek. 


Burada unutmamanız gereken en önemli nokta ise bu noktalar ne kadar büyük olursa ortaya çıkacak eyeliner çizgisinin o kadar kalın olacağı. 


Klasik yay şekli kirpiklerinizi daha hacimli ve gözlerinizi daha çarpıcı gösterir. Eğer tek seferde düz bir yay şekli çizmekte zorlanıyorsanız fotoğraftaki gibi dış çizgilerini önce çizip sonra içini doldurun. 


Çapraz yaylar yapmak istiyorsanız koyu renk eyeliner'ın kuyruğunun mutlaka yukarı bakmasına özen gösterin. 


Klasik yay şekli konusunda el alışkanlığı kazandıktan sonra çift çizgili eyeliner deneyebilir; iki çizginin arasını nude renklerde farla doldurabilirsiniz. 


Gözleriniz birbirine uzaksa eyeliner sürmeye gözpınarlarınızdan başlayıp hatta gerekirse biraz dışarı da taşırabilirsiniz. 


Tam tersi gözleriniz birbirine fazla yakınsa ve bu görüntüden kurtulmak istiyorsanız eyeliner'ınızın kuyruğunu istediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz ama başlangıcının mutlaka göz kapağınızın ortasından başlamasına dikkat edin. 


Hiç denediniz mi bilemiyoruz ama açık renk bir eyeline sürdüğünüzde gözleriniz olduğundan daha büyük görünecektir, bizden söylemesi. 


Gece makyajınız için smokey göz makyajı yapmak isterseniz önce far uygulamasını yapıp eyeliner'ı ondan sonra sürmelisiniz. 


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER