Makyajda sık yapılan 10 hata

Makyajda sık yapılan 10 hata

Makyajda sık yapılan 10 hata

Kadınların vazgeçilmezi olan makyaj doğru yapılmadığı takdirde kişiyi gülünç durumlara düşürebiliyor. Yanlış tonda kullanılan ürünler, abartılı teknikler ile kişi bakımlı ve güzel görünmek yerine daha da kötü görünüyor. İşte makyaj yaparken en sık karşılaşılan hatalar;


Allığı yanak bölgesine uygulamak

Sanılanın aksine allığı yanak bölgesi yerine elmacık kemiklerinin üstüne uygulamak daha doğru. Böylece yüzünüz daha genç görünür.


Yanlış fondöten rengi seçimi

Yeni aldığınız fondöteni ilk kez uyguladınız ve rengi size ya koyu ya da çok açık oldu. Bu durumda yanlış fondöten almışsınız demektir. Bunu önlemek için fondöten alırken bir miktar boynunuzda deneyerek rengin size uyup uymadığına karar verebilirsiniz.


Topak haline gelmiş kirpikler

Rimel süreyim derken topaklanmış kirpiklerle karşılaşıyorsanız ya rimeliniz kurumuş ya da rimeli gereğinden fazla sürmüş olabilirsiniz. Bunun için yeni bir rimel alıp rimeli kirpiklerinize iki kat şeklinde sürerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.


Alt kirpiklere rimel uygulamak

Alt kirpiklere rimel uygulandığında göz altı kusurları ve kırışıklıklar daha çok dikkat çeker. Bu nedenle rimel uygulamasını üst kirpiklerle sınırlandırın.


Göz altı kapatıcısını sadece gözün hemen altındaki bölgeye uygulamak

Göz altı kapatıcısını sanılanın aksine sadece göz altına uygulamak yanlış. Bunun yerine kapatıcıyı göz altını ve yanakları da burun tarafında içine alan bir ters üçgen halinde uygulamak daha dengeli bir görünüm yaratıyor.


Göz altı kapatıcısı ile sivilceleri kamufle etmek

Göz altı kapatıcısı lekeleri kamufle etmek için değil göz altı bölgesini aydınlatmak için kullanılır. Göz altı kapatıcısı yerine cilt rengi ile aynı tonda olan bir kapatıcı bu iş için daha uygun.


İlk önce kapatıcı uygulamak

Kapatıcıyı cildinize önce uygulamak renk dengesizlikleri oluşturur. Bu nedenle kapatıcı kullanmadan önce fondöten yardımı ile cilt tonunuzu sabitlemeniz gerekir.


Cilt parlamalarını renkli pudra ile kapatmak

Cildinizin parlamaya yüz tutmuş alanlarını renkli pudra ile kapatmak son derece yanlış. Bu işlem için transparan pudra kullanmak en ideali.


Yüzün tamamına pudra sürmek

Tüm yüze pudra sürmek sanılanın aksine yüzdeki kırışıklık ve kusurları gözler önüne seriyor. Bunun yerine burun ve çene bölgenizi dengelemek için pudra kullanmanız yeterli.


Yağlı cildi olanların ışıltılı ürünler kullanması

Yağlı bir cilde sahip olanların ışıltılı makyaj ürünleri yerine mat makyaj ürünü kullanmaları daha iyi sonuçlar almalarını sağlar.


Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 02:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER