Oyun alanı ayırın

Oyun alanı ayırın

Oyun alanı ayırın

Oyun alanı ayırın

Çocukların yaratıcılıklarını geliştirdikleri oyunlar etrafı dağıtıyor ancak bu son derece faydalı bu oyunlardan vazgeçmemiz gerektiği anlamına gelmemeli. Çocuk odasının bir bölümünü oyun alanı olarak ayırırsanız ve çocuğunuza da bu sınırları benimsetebilirseniz dağınıklık kendi sınırları içinde kalır.


Çalışma masası düzeni

Çocuk odalarının en büyük dağınıklık kaynaklarından biri de çalışma masalarıdır. Bol bölmeli ve çekmeceli çalışma masalarının dağınıklı daha iyi toplanır ve çocuklarınız ders çalışırken dikkatleri daha az dağılır. 


Hoşlarına gidecek tasarımlar kullanın

Çocuğunuzun kendi odasını sahiplenmesi, odasıyla ilgili sorumluluk almasına olanak veriyor. Çocuk odası dekorasyonunu oluştururken çocuğunuzun istekleri doğrultusunda hareket ederseniz çocuğunuz da odasını düzenli tutması gerektiği bilincine çok daha kolay ulaşacaktır.


Duvarları özgür bırakın

Boyanabilen duvar kağıtları hem silinerek temizlenebiliyor hem de yapıştırma yöntemiyle değiştirilebiliyor. Böylece çocuğunuzun özgür sanatçı ruhunu serbest bırakmış olacaksınız. 


Renkli kutular kullanın

Çocuk odasında etrafa dağılan oyuncaklar, kitaplar, kalemler, defterler; kısacası her türlü ıvır zıvır için renkli ve eğlenceli sepetler kullanabilirsiniz. Bu tür rengarenk sepetler hem taşınabilir olmalarıyla çok daha kolay bir toplama aracıdır hem de çocuklarınızı da bu toplama işine dahil edebilmeniz için eğlenceli birer oyuncak olma potansiyeline sahiptirler.


Dolap ve çekmeceler

Unutmayın ki ne kadar çok depolama alanına sahipseniz dağınıklığı da o kadar iyi gizleyebilirsiniz ve oda toplamak da bir o kadar kolaylaşır. Bol çekmeceli ve dolaplı mobilyalar çocuk odalarında her zaman ilk tercihiniz olmalı.


Düzen için renklerden yardım alın

Çocukların dağınıklığını azaltabilmenin en ideal ve sağlıklı yollarından biri de çocuğunuza kendi eşyalarının sorumluluğunu almayı benimsetebilmektir. Hangi eşyanın nerede olması gerektiğini de dolap, raf ve çekmeceleri fonksiyonlarına göre farklı renklere ayırarak daha kolay ayırt edilebilir hale getirebilirsiniz. Basit ama etkili bir çözüm.


Bahçeye taşının

Bahçeli bir evde yaşıyorsanız bahçenizin bir bölümünde çocuklarınız için özel bir çocuk bahçesi oluşturursanız özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde çocuğunuzun enerjisini evin içinde değil bahçede harcamasını sağlamış olursunuz.



homify.com.tr


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER