Posta Gazetesi Haydar Dümen'e sorulan yeni sorular (19 Şubat 2018)

Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (19 Şubat 2018)

Posta Gazetesi Haydar Dümen'e sorulan yeni sorular (19 Şubat 2018)

Kanamam olmadı 



20 yaşında kızım. 2 kez ilişkiye girdim, kanamam olmadı. Kız mıyım, değil miyim? İleride evlenirsem kızlık zarım kanar mı?



CEVAP 



Sevgili okurum, zarın esnek. Penisin boyutuyla ilgili olarak evlendiğinde kanayabilir. Kanamama olasılığı yüzde 50’nin üzerinde.

 

 


Sevgilim hamile kalır mı? 



21 yaşındayım. Kız arkadaşımla birkaç defa prezervatifsiz ilişkiye girdim. Aynı gün içinde ilişkiye girdik ama boşalmadım. Hamile olmasından çok korkuyorum. Ben mi çok kuruntu yapıyorum?



CEVAP 



Değerli okurum, ihtimal çok zayıf da olsa kuruntuyu yapmakta haklısın. Rahat etmek için prezervatif kullanıver, olsun bitsin.



 


Kadınlar benimkinden çok şikayetçi 



22 yaşındayım. Penisim 22 santim. İlişkiye girmek istediğim kadınlar rahatsız olduklarını söylüyorlar. Ereksiyon çok uzun sürüyor ve bu sırada başım dönüyor. Ne yapmalıyım?



CEVAP 



Değerli okurum, durumu böyle idare edeceksin. Baş dönmesi cinsel organa gelen kanla ilgili olabilir. Büyük penis, kadınlara ağrı verdiğinden ve yumurtalıklara basınç yaptığından cinsel birleşmelerde zorlanırlar. Evlendiğinde, kendine uygun bir eş bulduğunda ve de idareli kullanmayı öğrendiğinde sorunlar çözülecek.



 


Büyümez mi? 



21 yaşındayım, penisim çok küçük; 13 santim. Bunu büyütmenin bir yolu var mı?



CEVAP 



Değerli okurum, büyümüş büyüdüğü kadar. Daha ne istiyorsun?



 


Baba olur muyum? 



18 yaşındayım, haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum ama çok az meni geliyor. Benim korkum baba olamamak. Sizce böyle bir şey olabilir mi?



CEVAP 



Değerli yavrum, hiçbiri dert değil. Biraz bekle ve sabırlı ol. Yumurtalar normalden küçük ise yani hâlâ bir badem büyüklüğüne erişmemişse endokrinoloji ya da üroloji uzmanlarına başvurabilirsin.



 


İlk gece ne olacak? 



22 yaşında nişanlı kızım. Nişanlım da 22 yaşında. İkimizin de tecrübesi yok ve yakında evleneceğiz. İlk gece ne yapacağız?



CEVAP 



Sevgili okurum, toplumdan ya da aile büyüklerinden duyduğunuz ilk gece korkularına inanmaktan vazgeçin. Çünkü bütün canlıların temel amacında üremek kuralı var. Bunu yaratan güç de kendi amacına engel yaratmayacağından ilk gece birleşmelerini bol acılı, kanamalı olmaz. Çünkü onun büyüklüğüne yakışmaz. Ama siz kendinizi sıkar, korkar, ıkınırsanız acı da duyarsınız, kanamayı da çoğaltırsınız.



 


Zar yırtıldı mı? 



24 yaşındayım, kız arkadaşım 22 yaşında. Arada üzerimizde kıyafetler varken bir şeyler yaşıyoruz. Geçen gün kız arkadaşım kan geldiğini söyledi. 15 dakika arayla 2 defa daha kan geldi. Bir de sevgilimin yumurtalıklarında kist var. Bunu geçirmek için doğum kontrol hapı kullanıyor. Bu nedenle de arada bir kanaması oluyor. Zarı yırtıldı diye korkuyor. Ne yapmalıyım?



CEVAP 



Değerli okurum, kız arkadaşını elinden tut, her zaman gittiği kadın-doğum uzmanına götür. Bana göre kızlık zarı kanamadı ama önemli olan yumurtalıklardaki kistler. Böylesine ciddi konularda bile kanadı mı, kanamadı mı gibi laflar hiçbirimizin insanlık kimliğine yakışmıyor.


Doyumsuzluğumu nasıl yenerim? 



Günde 2-3 kere ilişkiye giriyorum. Duş aldıktan sonra tekrar istiyorum. Bu da 5-6’yı buluyor. Doyumsuzluğum karşısında ne yapmam gerekiyor? Ne olur bana yardım edin.



CEVAP 



Değerli okurum, perhiz denen bir şeyi hiç duydun mu okurum? Ama perhiz yapabilmek için de irade ve güçlü bir kişilğe ihtiyacın var. Bu üçünü yan yana getir, bir kokteyl yap. İyiliğin için sabah-akşam birer bardak iç.



 


Sakallarım çıkmadı 



20 yaşındayım. Ne sakal çıktı ne de penisimde değişiklik var. Yardım edin.



CEVAP 



Değerli okurum, sakalların erkeklikle bağlantısı yok. O genetikle ilgili. Yumurtaların büyüklüğü bir badem kadarsa, kasık kılların çıkmışsa, penis fonksiyonların yerinde ise benden sağlam raporunu aldın. Buna rağmen daha kesin bir teşhis için bir üroloji ve endokrinoloji uzmanına gidebilirsin.



 


Sanki kızlara çekiliyorum 



16 yaşındayım. Kızlarla konuşamıyorum ama aklımdan çıkmıyorlar. Kızların üzerine atlayasım geliyor. Onlarda beni çeken ne?



CEVAP 



Değerli okurum, kızlarda seni çeken güç doğanın, insan soyunun çoğalması için koyduğu kesin ve güçlü bir kural. Olmazsa olmaz. Kızlarla arkadaşlığın olacak. Aceleci olma ve abartalı konuşmalara inanma.



 


Kız küçük buldu dünyam yıkıldı 



25 yaşındayım. 1.67 boyunda, 70 kiloyum. Penisim 13 santim. Kız arkadaşım “Aa çok küçükmüş” dedi. O günden beri kadınlardan soğudum. Psikolojik destek alsam mı, zamanla geçer mi? RUMUZ: GÜVENSİZ



CEVAP 



Psikolojik desteği kendinden ve de bizden alacaksın değerli okurum. Hocanız ben, tam 59 yıldır nöroloji ve psikiyatri uzmanıyım. Öteki okurlarımda olduğu gibi raporunu ben yazacağım. İşte karar: Kusursuz bir gençsin. Kız arkadaşın bu konuda uzman mı, usta mı yoksa eksper miydi? Belki de aç gözlü ya da hayalciydi. Bunca karmaşadan sonra kızı ve söylediklerini unut. Sen psikolojik bir şok yaşadın. Aklına saplandı, onu da atamadın. Olan budur. Kız da umarım aradığı bulur.



 


Benimki neden kısa?



18 yaşındayım, cinsel organımın boyu okuduğum ve duyduğum kadarıyla standardın çok altında. Ne yapayım?



CEVAP 



Değerli okurum, her duyduğuna ve okuduğuna inanma. Erkekler boy konusunda hayalcidir. Boyunu bile yazmadığından sen kuruntulusun. Ben sana değil, cetvele göre karar veririm. 10 santim yeterli, birkaç santim küçüğü idare eder. 17 santimden büyüğü için söz partnere düşer. Her konuda parlak zeka, cıvıl cıvıl bir aklın sahibi olan sizler, bu konuya gelince hepiniz ‘büyüğünü’ özler!!! Oysa bu konuda mutluluğun kararını partneriniz verir. Daha çok gençsin, dalından erken düşmemeli, bugün bunları değil, geleceğini düşünmeli ve yolunu ona göre çizmelisin.



 


Sevgilim beni terk eder mi? 



23 yaşında kızım. 2 yıldır ilişkim var. Sevgilim birlikte olmak istiyor. Bense evliliği beklemek istiyorum. Beni bırakırsa? Ne yapayım?



CEVAP 



Sevgili okurum, 2 yıl geçmiş sıra sabır taşının çatlamasına mı gelmiş? Erkeklerin kimi kapkaççıdır. Can yakar, kendine de marifetmiş gibi Kazanova madalyası takar. Tüm ilişkilerde ilk günler ya da aylar aldatıcıdır. Deneyimliler ise baş tacı sayılır. Kapkaççılar sanki ansiklopedi yazıcılarıdır. Sen ki temiz duygularını aşkla soslamış, hormonlar ve psikolojik yapınla kızartmış, buram buram tüten iştah ile bu nimeti saygın masada yemek istiyorsun. Bence doğru yapıyorsun. Birkaç aya sabrı olmayan nişanlına ise ben pek saygın gözle bakmıyorum.





 


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER