Posta Gazetesi Haydar Dümen'e sorulan yeni sorular (21 Aralık 2017)

Posta Gazetesi Haydar Dümen’e sorulan yeni sorular (21 Aralık 2017)

Posta Gazetesi Haydar Dümen'e sorulan yeni sorular (21 Aralık 2017)

İLGİMİ NASIL AZALTIRIM?

Ben karşı cinse olan ilgimi nasıl yok edebilirim?



CEVAP 



Yok olmaz aslanım, eğer yok olsaydı dünyada insan dengeleri bozulur, yaşanmazdı. Karşı cinse ilgin yok diyelim, çiçek gibi kızlara bakmayacaksın, yeşil ya da kömür gözlerini görsen bile oralı olmayacaksın. Hele saçları, onlar başından beline doğru dalga dalga süzülürken sen onları süpürge otu gibi göreceksin. İçinde estetik, beğeni duyguları esmeyecek. Tümüne “Bana ne bana ne” diyen psikolojinle mutsuz bir varlığa dönüşeceksin. Neyse, ilgini frenlemeye devam. Bir ayağın frende ama öteki ayağın geleceğinin pedalında olsun.



 


GÜNÜM BOŞ GEÇMİYOR

18 yaşındayım, günün bir saati boş geçmiyor. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. Yoldan geçen kadınlar bile beni tahrik ediyor. Yardım edin.



CEVAP 



Bu yaşta seks manyağı olmuş gibisin delikanlım. Karnın doyuyor mu? Sorun yok. Köşene otur, durmadan hayal kur. Gözlerini beyninin disiplinine, insanlığa ve de sorumluluğa aç. Bunlar sende nanay! Sendeki gidişe kimse vermez onay. Çünkü sonu tehlikelidir. Buna tek yönlü yaşamak denir. Hem kimliğini hem duygularını hem de cinselliğini eritir. İnsan bir bütündür. Bütünde dengeler bozulursa, gelişme sürecinde o kişi tam değildir. Korkunç olan budur. Yavaş yavaş dön yolundan, destek al yakınlarından ve uzmandan.



 


ELİNİ TUTMAK İSTEMİYORUM

25 yaşında kızım. Sevgilimi çok seviyorum ama elini bile tutmaya tahammül edemiyorum. Neden böyle oluyor?



CEVAP 



Ne oluyor yani sevgili okurum? Tir tir bazen de zangır zangır titriyor musun? Yoksa içinden bir şey kopuyormuş gibi eriyor musun? Elin, ayağın tutmuyor, başın dönüyor, gözler kararıyor, bayılacak gibi mi ya da ölü bir fareyi eline almış gibi oluyorsun? Bana neyi soruyorsun? Çünkü sebepler başka, hedef ve sonuç başkadır. Titre, kendine dön derler buna. Önemli olan, titredikten sonra döneceğin yoldur. Çünkü yollar ya nurlu ya da çamurludur. Her neyse, mutlaka karar ve eylemlerde sınır korunmalı. Bazı aşamalar geleceğe bırakılmalıdır.



 


İSTEĞİM KALMIYOR

20 yaşında, 1.82 boyunda, 70 kiloyum. Haftada 1 mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girdiğimde bir kere boşalıyorum ve isteğim kalmıyor. Sizce bu normal bir durum mu?



CEVAP 



Değerli okurum, her şey normal. Her şey ideal, her şey güzel. Bu her şeye aklına gelen öteki şeyleri de ekle. Ben de onlara iyi ve mükemmel diye imzamı atıyorum.





 


YA MUTLU EDEMEZSEM?

30 yaşındayım. Penisim kısa. Kadınların benden kaçtığını hissediyorum. İlaç alsam mı? Ya kadını mutlu edemezsem?



CEVAP 



Değerli okurum, ilaca gerek yok. Duygusal bakımdan mutlu ettiğin, huzurlu bir kadın asla penisinin boyunu düşünmez bile. Çünkü penisin bize göre de normal.



 


BİSİKLETTEN DÜŞMÜŞ

Arkadaşım 6 yaşındayken bisikletten düşmüş, çamaşırına kan gelmiş. Bu durum kızlık zarını etkilemiş midir? Şu an 23 yaşında. Acaba bir şey var mı?



CEVAP 



Değerli okurum, arkadaşının kızlık zarına bir şey olmadı. O gördüğü kan, genellikle nazik bölgenin dış yapılarıyla ilgili zedelenme kanamasıdır. Kızlık zarı içeridedir. Bu tür düşmelerden bozulmaz. Bozulma olursa o zaman vajinanın kendi dokusu da yaralanır, kan da hemen durmaz.



 


HEMEN SİLDİM AMA...

21 yaşındayım. Kız arkadaşım vajinası üzerine boşaldım ama dakika geçmeden sildim. Sizce hamile kalma ihtimalim var mı?



CEVAP 



Değerli okurum, hamile kalma ihtimali çok zayıf da olsa her zaman söz konusu. Kan gelmediyse zar duruyor. Şimdilik zamana bırakalım, dikkatli olun.



 


EŞİME YETEMEZSEM

24 yaşındayım. 5-6 senedir her gün 2-3 sefer mastürbasyon yapıyorum. Bundan kurtulmak istiyorum. Evlenince eşime yetemem diye korkuyorum. Ne dersiniz?



CEVAP 



Değerli okurum, mücadeleye devam. Belki birkaç yıl böyle sürebilir ama başaracaksın.





 


MASTÜRBASYON YAPIYORUM

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapıyorum. Bazen penisimden sıvı gelince zevk kalmıyor. Acaba neden?



CEVAP 



Yavrum, nedeni çocuk olmanda. Oğlum bedeni kendi haline bırak. Şöyle yavaştan al, fazla sorgulama. Ama 1 yıl sonra hâlâ seni tedirgin eden bir durum varsa bir üroloji uzmanına başvurursun.


İKİNCİ BİRLEŞMEDE BAŞARILI OLAMIYORUM

27 yaşındayım. 6 aydır sertleşme sorunu yaşıyorum. İlk ilişkide sorun yok ama ikinci kez ilişkiye giremiyorum. Bu durum psikolojimi bozdu. Bu sorunun nasıl üstesinden gelirim?



CEVAP 



Değerli okurum, ikinci birleşme yapılacak diye bir kural yok. Keyfine uygun, zaman bakımından partnerine yetecek süreli bir birleşme yeterlidir. Bu tempoya tuttursan eşin de her 10 birleşmenin 5’inde orgazm olabiliyorsa ne mutlu size. Gereksiz kuruntuları at kafandan. Ne kadar keyif o kadar cinsel başarı denkleminiz bu.



 


DOKTOR RAPOR VERİR Mİ?

18 yaşında kızım. Birçok erkekle ilişkiye girdim ama kızlık zarım patlamadı. Sanırım kızlık zarım esnek. Doktora gitsem, bana kız olduğuma dair rapor verir mi?



CEVAP 



Sevgili okurum, verir de raporu ne yapacaksın? Çeyizine mi koyacaksın? Kızım, ileride evleneceğin o masum erkeği de kandırmak sana yakışıyor mu? Onlar senin kölen mi? Oyunlar kuralına göre oynansın.



 


KAN GELMEDİ

23 yaşında kızım. 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlımla birlikte olduk ama benden kan gelmedi. Yalnız kasıklarımda çok şiddetli ağrılar hissettim. Acaba neden?



CEVAP 



Sevgili okurum, kastın kendini. Doku sıkı. Adam aceleci, biraz da acemi. Zamanla alışıp birlikte öğreneceğinizi umuyorum. Mutluluğun ilk temelleri bu ilişkilerle atılır. Sırada bir hastalıkta bile doktora gidiyorsunuz ama yaşamınızı ve aile mutluluğunuzu etkileyecek konularda bire bir yardım almamanızı anlamıyorum. Erkeğin de aceleciliği söz konusu olabilir.



 


GEBE Mİ?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Onun vajinasına çok az meni geldi. O akşam bana adet gördüğünü söyledi. Sizce gebe kalma ihtimali var mı? Ne olur yardım edin.



CEVAP 



Değerli okurum, yok oğlum yok. Arkadaşın gebe değil. Yardımım bugüne değil, yarına olacak. Bu konuda dikkatli olun.





 


KIZLAR BENDEN KAÇIYOR

23 yaşındayım. Penisim çok büyük. Kız arkadaşlarım benimle ilişkiye girmek istemiyor, ürküyorlar. Bana yardım edin.



CEVAP 



Değerli okurum, büyük penis ameliyatla küçültülmediğine göre iş sana ve tekniğe kaldı. İdareli bir irade şart.

 


Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER