Sakin bir sabah

Sakin bir sabah

Sakin bir sabah

Sakin bir sabah

Çok erken kalkmanız gerektiği günlerde bile alarmınızı kalkmanız gereken saatten on dakika önceye kurup uyanmak, size kendinize ayırabileceğiniz on ekstra dakika verecektir. Kalktığınızda hemen telefonunuza bakmak yerine bu süreyi kendiniz için ayırın. Perdeleri ve camı açıp hava alın. Normalde zaman ayıramadığınız bir aktivite için zaman ayırın. Bu kısa bir meditasyon, birkaç esneme hareketi veya rahatlatıcı bir cilt bakımı rutini olabilir. Aynı zamanda arkada sevdiğiniz şarkıları çalmak sizi güne daha da motive başlatacaktır.


Kıyafetler

Kıyafet seçeceğiniz o beş dakikayı uyumak için kullanmak istiyorsanız, giyeceklerinizi akşamdan hazırlamak çok işinize yarayacaktır. Bu hem sabah gereksiz yere yaşanan kıyafet telaşından hemde uzun süre dolabınızı arayıp zaman kaybetmenizi engelleyecektir.


Pratik ve besleyici kahvaltı

Çoğumuz okula ve işe erken saatlerde gidiyoruz bu nedenle kahvaltı hazırlamak için uzun vaktimiz olmayabiliyor. Bu nedenle sabah yiyeceğiniz kahvaltıyı geceden hazırlamak çok pratik olacaktır. Geceden hazırlanan yulaf lapaları fazlasıyla işinize yarayabilir. Bunu kendinize göre de değiştirebilirsiniz. İçine süt, muz, çilek gibi çeşitli meyveler ve malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu tarifi geceden buzdolabında saklayın ve sabaha harika bir kahvaltıyla başlayın.


Gününü planla ve anı yaşa

Artık yeni bir güne uyandınız, dünü veya yarını düşünmeyip şu anki zamana odaklanmalısınız. Günlük yapılacaklar listenizi çıkarabilir ve ajandanızı güncelleyebilirsiniz. Bu sizi, bir şeyleri tamamlamak ve listenizden silmek için motive edecektir. Önemli olan anda kalmayı başarıp motivasyonunuzu sizin için verimli olacak şeylere harcamaktır.


Düzen

Sadece beş dakikanızı ayırıp olduğunuz odayı düzenlemek sizi motive edecektir ve gerçekten bir şey başarmışsınız hissi verir. Bu düzenleme sadece yatağınızı toparlamak veya masanızdaki gereksiz şeyleri atmak olsa bile, düzenli bir ortam düzenli bir kafa sağlar.


Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER