Şekersiz fit çikolata tarifi

Şekersiz fit çikolata tarifi

Şekersiz fit çikolata tarifi

Bu çikolatayı evinizde oldukça kısa bir sürede hazırlayabilir, hem kendiniz afiyetle tüketebilir hem de fazla çikolata tüketmesinden şikayetçi olduğunuz çocuklarınıza yeni bir çikolata alternatifi olarak sunabilirsiniz.


İçeriğindeki fıstık ezmesinin yüksek protein ve iyi yağ değerinin yanı sıra en sağlıklı yağlar arasında gösterilen Hindistan cevizi yağı da bu tarifi daha da cazip kılıyor.


Malzemeler:

- Fıstık ezmesi

- Hindistan cevizi yağı

- Keçiboynuzu unu

- Ham kakao

- Keçiboynuzu özütü ya da sıvı stevia (tatlandırmak için)

- Badem sütü ya da tercih edeceğiniz herhangi bir süt çeşidi.


Öncelikle 3 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesini 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile birlikte oldukça kısık ateşte karıştırıp kısa bir süre eritiyoruz. Ardından üzerine 1 yemek kaşığı keçiboynuzu ununu, 3 yemek kaşığı ham kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.


Tatlandırıcı olarak keçiboynuzu özütünü damak tadımıza göre ayarlayarak ekleme yaptıktan sonra biraz daha karıştırıp üzerine yavaş yavaş sütümüzü ilave ediyoruz.


Karışımımızın kıvamı puding kıvamı olacak şekilde sütümüzü ayarlı bir şekilde ilave ettikten sonra içine biraz da dövülmüş fındık ilave ediyoruz. Ocaktan aldığımız karışımı dikkatli bir şekilde buz kalıplarına döküyoruz ve hemen buzluğa donmak üzere kaldırıyoruz. 1-2 saat içinde ev yapımı fit çikolatamız hazır.


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER