Vazo ve şişeleri temizlemek için

Vazo ve şişeleri temizlemek için

Vazo ve şişeleri temizlemek için

Vazo ve şişeleri temizlemek için

Dar ağızlı şişe ve vazoları temizlemek için içine yumurta kabuğu ve bir miktar deterjan koyun ve suyla çalkalayın. İyice duruladığınızda tertemiz olduklarını göreceksiniz. 


Halıdaki izler için

Halınızın üzerindeki mobilya izlerinden kurtulmak için üzerine buz küpleri koyup bir gece bekletin. İzlerin sabaha kadar kaybolduğunu göreceksiniz. 


Daha beyaz çamaşırlar için

Çamaşırlarınızda sakız beyazlığı arıyorsanız çamaşır suyu, çamaşır deterjanı ve tablet bulaşık makinesi deterjanını eşit miktarda karıştırarak suda bekletip daha sonra normal şekilde yıkayın.  


Blender ve mutfak robotları için

İçinde keskin bıçaklar olan blender ve mutfak robotlarını güvenle temizlemek için içine az miktarda bulaşık deterjanı dökün, kapağını kapatın ve çalıştırın. Sonrasında duruladığınızda tertemiz olduklarını göreceksiniz. 


Buzdolabındaki kokulara çözüm

Buzdolapları içindekiler taze olsa da kötü kokabiliyor. Bu sorunun çözümü için koku emici özelliği son derece yüksek olan kedi kumundan faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz? Buzdolobınızın herhangi bir gözüne kristal kedi kumu koyarak deneyebilirsiniz. 


Banyodaki kir ve pas için

Banyonuzdaki kir ve pas lekelerinden tuz ve greyfurt karışımıyla ovalayarak rahatça kurtulabilirsiniz. 


Tebeşir çaresi

Tebeşir hem kumaşlardaki hem de duvarlardaki yağ lekelerini temizlemekte oldukça etkili. Lekeli yerin üzerinden tebeşirle geçip bekledikten sonra ıslak bir bezle silip farkı görebilirsiniz. 


Mangal temizliğine soğan

Mangalın ızgarasını ikiye böldüğünüz bir soğanla rahatça temizleyebilirsiniz. Çatalın ucuna taktığınız soğanla mangalın ızgarasını sıcakken ovalamanız yeterli. 


Renkler solmasın istiyorsanız

Renkli kıyafetlerinizin rengi solmasın ya da solmuş olan rengi geri gelsin istiyoranız yıkarken deterjanınıza yarım bardak tuz eklemelisiniz. 


Zor yerleri temizlerken

Ekmek kızartma makinesi, ahşap bıçaklık gibi dar ve zor alanları temizlerken saç kurutma makinesinden ya da elektrik süpürgesinden yardım alabilirsiniz. 


Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER