11 aylık olan da var 93 yaşında olan da… Coronayı yendiler!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iyileşen toplam hasta sayısının da 13 bin 430'a yükseldiğini duyurdu (20.04.2020).

11 aylık olan da var 93 yaşında olan da… Coronayı yendiler!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iyileşen toplam hasta sayısının da 13 bin 430'a yükseldiğini duyurdu (20.04.2020). Açıklanan son verilerin ardındaki Türkiye'deki toplam vaka sayısı 90 bin 980'e, toplam ölüm sayısı ise 2 bin 140'a yükseldi.

Türkiye’nin dört bir yanından coronayı yenerek iyileşenlerin haberleri geliyor.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de yeni tip corona virüsü hastalığı (Covid-19) nedeniyle yeni Devlet Hastanesinde çare edilen hastalardan birisi daha taburcu edildi. 42 yaşındaki M.K, yoğun bakım sürecinden taburcu olan birincil hasta, tedavi edilen 16. hasta oldu.

BOLU

Bolu’da, corona virüsü bulguları üzerine yapılan testleri artı meydana çıkan 6 birey, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde tedaviye alındı. Tedavilerinin ardındaki sağlıklarına kavuşan Ali Günaydın (93), İfakat Veri (68), Zekiye Öze (38), Nurettin Celiloğlu (59), Saliha Abacı (44) ile isminin açıklanmasını istemeyen bir birey, afiyet çalışanlarının alkışları eşliğinde hastaneden taburcu edildi. Hastalığı yenerek taburcu olan 6 birey, sıhhat çalışanlarına teşekkür etti.

MANİSA

Geçtiğimiz 15 Nisan günü Manisa’nın Alaşehir ilçesi Caberfakılı Mahallesi’nde corona virüsü testi artı çıkan bir kişinin çevresinde çoğu kişiyle temasta bulunduğu gerekçesiyle semt 14 jurnal karantinaya alınmıştı. Mahallede yapılan testler sonucu korona virüs pozitif çıkan 7 birey Alaşehir Devlet Hastanesinde çare altına alındı. Tedavi altındaki benzer mahalleden 7 kişi ile hastanede corona virüsü tedavisi gören diğer 2 kişi ile birlikte toplam 9 hasta sağlığına kavuşarak bugün tabucu oldu.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yeni herif corona virüsü tedavisinin gerisinde iyileşen 11 aylık Serbest bebek annesinin kucağında sıhhat çalışanlarının alkışları eşliğinde hastaneden taburcu edildi.

MARDİN

Nusaybin’de yaşayan 65 yaşındaki Ahmad Ak, yüksek ateş, solunum yetmezliği ve öksürük şikayetleri üstüne bir zaman önce hastaneye başvurdu. Nusaybin Devlet Hastanesi’nde Ak’a yapılan ‘Covid-19’ testi pozitif çıktı. Hastanede corona virüsü tedavisi görmeye başlayan Ak’ın, 17 gün daha sonra iyileşmesiyle taburcu edilmesine karar verildi. Sıhhat çalışanlarının hastaneden uğurlarken alkışladığı Ak, çiftetelli oynadı. Ahmad Ak, elindeki bastonuyla oynadığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

ELAZIĞ

Elazığ’da corona virüsü testleri artı çıkan hastaların tedavileri kentteki değişik hastanelerde sürüyor. Hastanelerde tedavileri başarıyla tamamlanan 11 kişi daha taburcu oldu. Corona virüsü yenip taburcu olan 11 birey, sağlık durumu çalışanları tarafından alkışlarla evlerine uğurlandı.

BURSA

Covid-19 testleri artı çıkan Ayşe-Cemil Bayram çifti, 8 gün süren tedavilerinin gerisinde taburcu oldu. Rahatsızlık ve tedavi sürecinde eşi ile öbür odalara alındığında değişik duygular ve endişeler yaşadığını anlatan Cemil Bayram (42), “Eşim iki yıl önce yürek krizi geçirdi. Kalbinde de sıkışma olunca kendimden çok eşimi düşündüm. Kimsenin benim yaşadığım endişeyi yaşamasını istemem. böylece ne olur dışarı çıkmayın” diye seslendi.

İHA/DHA

İLGİLİ HABERCoronayı yendi, immün plazma bağışladı!Coronayı yendi, immün plazma bağışladı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER