9 yaşındaki Aras’ın tedavisi için beyaz kan zorunlu

İlkokul 3’üncü derslik öğrencisi Aras Sarıçayır, takriben 3 ay önce yüksek alev nedeniyle corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

9 yaşındaki Aras’ın tedavisi için beyaz kan zorunlu

İlkokul 3’üncü derslik öğrencisi Aras Sarıçayır, takriben 3 ay önce yüksek alev nedeniyle corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucu lösemi teşhisi koyulan Aras’ın hastaneye yatırılmasının ardından hayata tutunabilmesi için devamlı beyaz kan nakline gereklilik duyduğu belirlendi.

Anne Dilek Beyazgül ile baba Cumhur Sarıçayır’ın ayrılmasının arkasında yaklaşık 8 yıldır anneanne ve dedesi ile yaşamış Aras’ın lösemi olması sonrası tüm aile seferber oldu. Kendi çevreleri ve yakınlarından kan bağışı toplayan aile, bir zaman sonra kan bulamaz ülkü geldi. Lösemi hastası Aras’ın anneannesi Halide Beyazgül ile dedesi Şerafettin Beyazgül, torunlarının yaşaması için sağduyu kişilerden kan bağışı beklediklerini söyledi.

“BİZE DESTEK VERİRLERSE BİR CANI KURTARIRIZ”

Kan bağışçılarından destek istediklerini söyleyen Halide Beyazgül, “Bir akşam bir anda ateşi çıkınca biz hastaneye götürdük. Bir hafta corona virüsü dediler ama çıkmadı. Hekim sonradan bize kan kanseri dedi. Beyaz kan bulunması gerektiğini söylediler.

Ben tüm vatandaşlarımızdan, herkesten rica ediyorum. şimdi torunum kan kanseri, lösemi. Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatıyor. Ne olur bize yardım edin. Torunum daha 9 yaşında. Tüm vatandaşlardan rica ediyorum. Bizim Türk insanımız bu konuda duyarlıdır. Bize kan gerekli, bilhassa beyaz kan gerekiyor.

Bize bu desteği verirlerse bir canı kurtarırız. 9 yaşında bir çocuğu kurtarırız. Biz onu istiyoruz. şimdi hastanede yatıyor. İlik nakli olacak. Bana, ‘Anneanne iyiyim’ diyerek fotoğraf attı. Biz ona dua ediyoruz, lütfen sizler de edin” dedi.

BEYAZ KAN NEDİR?

İngilizcesi ‘White Blood Cell’ (WBC) olan beyaz kan, tıp dilinde ‘akyuvar’ diye bilinir. ‘Lökosit’ veya ‘beyaz küre’ olarak da isimlendirilen beyaz kan hücreleri, vücudu farklı alanlara yönlendirilmiş mikroplar ile zararlı toksinlerden korur, esas savunma sisteminin savaşçı hücreleri olarak bilinir. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER