Afiyet Emekçileri Sendikası: Salgın her lahza yeni bulaşların önünü açacak şekilde ilerliyor

Corona virüsü salgının yenildiği veya denetleme altına alındığı yöndeki açıklamaların gerçeği taşımadığını ifade eden SES Eskişehir Şube Başkanı Dr.

Afiyet Emekçileri Sendikası: Salgın her lahza yeni bulaşların önünü açacak şekilde ilerliyor

Corona virüsü salgının yenildiği veya denetleme altına alındığı yöndeki açıklamaların gerçeği taşımadığını ifade eden SES Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, insanların rehavete kapılmaması gerektiğini söyledi.

“YAŞANAN GERÇEKLİĞİN ÜZERİ ÖRTÜLMEK İSTENİYOR”

Çıkartılan tartışmalar ile yaşanan gerçekliğin üzeri örtülmek istendiğini gösteren Özkavak, “Bütün da bu süreçlerde corona virüsü nedeniyle peşi peşine hayatını kaybeden sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin, hekimlerin olduğunu görmeye başladık. Yani salgın afiyet ve sosyal hizmet emekçilerinin içinde yıkıcı etkileriyle sürüyor ve her an yeni bulaşların önünü açacak şekilde ilerliyor.

Dolayısı ile önümüzdeki sürecin sağlık durumu ve sosyal hizmet emekçilerinin risklerini en üye indirgeyecek şekilde planlanması, bilimsel gereklilikler üzerinden, şov yapmadan, yanıltmadan yürütülmesi, sürecin afiyet alanındaki örgütlü sendika ve meslek odalarının önerileri dikkate alınarak planlanması çok önemlidir” dedi.

SES Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak

ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINMALI

Özkavak, tedirgin bir tabloyla karşılaşılmaması için önerilerini şu şekilde sıraladı:

* Sonraki süreçlerin hazırlığı ve planlaması için bütün sıhhat ve sosyal hizmet emekçilerine tez test yapılmalıdır.,

* Bireysel koruyucu donanım temini konusunda eksiklikler yaşanmamalı tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ihtiyaçları uyumlu ve eksiksiz bir biçimde sağlanmalıdır.

* Giderek artacak poliklinik sayıları göz önüne alınarak özellikle birinci basamak ve acillerde çoktan gerekli tedbirler alınmalıdır. Raporlu ilaçların eczanelerden ödenmesi gibi uygulamalar yılsonuna dek uzatılmalıdır.

* Hastanelerde ve birinci basamakta dönüşümlü egzersiz uygulamalarına en düşük 6 ay her tarafında devam edilmelidir.

* İl bazında halk hastanelerimizden birisi alışılmış görevlerine devam edecek şekilde bitmiş yapılandırılmalıdır. Biriken mağduriyetler gecikmeler tıbbi aciliyeti dikkate alınarak çözülmelidir.

* Salgının başında alkışlar eşliğinde sıhhat emekçilerine tavandan ek ödeme yapılacağı şeklindeki direktifler manâsız çıkmıştır. Sendika olarak ortaya çıkan bu adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesini ilave tedbirler alarak hastanelerde çalışan hizmetlisinden tıbbı sekreterine, aşçısından, hemşiresine hekimine değin tüm çalışanlarına ayrımsız tavandan ödemeler yapılmasını istek ediyoruz.

* Bütün sağlık durumu ve sosyal hizmet emekçilerine bir derece verilmelidir. 3 bin 600 ek gösterge, yıpranma hakkı bütün çalışanları ayrımsız ve geçmiş çalışma dönemlerini kapsayacak şekilde her yerde düzenlenmelidir.

* Bütün sağlık durumu ve sosyal hizmet emekçilerine salgındaki özverili çalışmaları ve yaşadıkları ağır meslek yükünü bir nebze hafifletmek adına huzurlu bir tatil geçirebilmeleri namına bu yıla özel tatil tazminatı verilmelidir.

* Salgında hastalığa yakalanan sağlık durumu ve sosyal hizmet emekçilerine ‘meslek kazası ve iş hastalığı' tanısı konarak kendisine veya yakınlarına ödenmesi gereken tazminatlar ivedilikle ödenmeli her türden mağduriyetleri giderilmelidir.

* Salgın süresince hayatını kaybeden sıhhat ve sosyal hizmet emekçilerini minnetle anarak onlara olan saygımızı defalarca yaşamak ve yaşatmak için isimlerinin hastanelere, aile sağlığı merkezlerine, huzurevlerine verilmesini istek ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER