Antikor testi nedir, nasıl yapılır? Antikor testi kimlere yapılıyor?

TUİK tarafında belirlenecek, 81 ilde yaşayan 153 bin kişiye antikor testi yapılacak.

Antikor testi nedir, nasıl yapılır? Antikor testi kimlere yapılıyor?

TUİK tarafında belirlenecek, 81 ilde yaşayan 153 bin kişiye antikor testi yapılacak. Türkiye genelinde yapılan alıştırma ile, vatandaşların corona virüse aleyhinde bağışıklık kazanılıp kazanılmadığı öğrenilecek. Arasında Ankara'nın da bulunduğu 7 il pilot bölge seçilmesi sebebiyle antikor testlerine başlanmış durumda. Pazartesi günü ise testler 81 ilde yapılacak. İşte antikor testleri ile ilgili tüm detaylar…

ANTİKOR TESTİ NEDİR?

İnsanlar, hastalığa yol açan virüsler gibi yabancı bir patojene maruz kaldıklarında, vücutta kan ve dokularda yaşamış antikorlar üremeye başlar. Bu proteinler, virüse yapışarak, kendisini kopyalamasını ve enfeksiyonun vücutta daha pozitif yayılmasını engeller. Bu Nedenle virüsü yok eder. Antikor veya seroloji testi, vücudun bu antikorları üretip üretmediğine bakıyor. Bu antikorların tespit edilmesi, kişinin çok büyük ihtimalle corona virüsü geçirdiğini gösteriyor.

ANTİKOR TESTİ İLE NE AMAÇLANIYOR?

Pazartesi 81 ilde rastgele seçilmiş hanelerde uygulanmaya başlanacak antikor testi ile ülkede corona virüse aleyhinde bağışıklık kazanılıp kazanılmadığı tespit edilmeye çalışılacak.

İLGİLİ HABER7 pilot ilde 'antikor testi' uygulaması başladı!7 pilot ilde 'antikor testi' uygulaması başladı!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER