Bakan Koca: Risk ortadan kalkmış değil

Salgın ve afetlerde kullanılmak üzere yapımı tamamlanan Yeşilköy Prof.

Bakan Koca: Risk ortadan kalkmış değil

Salgın ve afetlerde kullanılmak üzere yapımı tamamlanan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acele Durum Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Alışı törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Afiyet Bakanı Fahrettin Koca ve Prof. Dr. Murat Dilmener'in kızı Fulya Gençoğlu da katıldı.

Toplam 125 bin metrekare alana kurulu Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Ivedi Koşul Hastanesi, 75 bin metrekare kapalı alana sahip. Hastanenin 432’si yoğun bakım elde etmek üzere gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek toplam 1008 yatağı bulunuyor. 16 ameliyathane ile hizmet verecek hastanede ileri teknoloji tıbbi donanım kullanılacak.

Hastanenin açılışında kısa bir hitabe yapan Prof. Dr. Murat Dilmener'in kızı Fulya Gençoğlu, “Babamın ismi sayenizde yaşayacak. Standartların üzerinde bir hastane olmuş. Fazla güzel bir sağlık durumu kompleksi olmuş. Babam lüzum doktor gerekse insan olarak çok değerli bir insandı. Binlerce öğrenci yetiştirdi. Bu hastaneye gelenler umarım şifa bulur ve güzel şekilde hastaneden ayrılırlar” dedi.

“SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN DA MERKEZ OLACAK”

Sağlık Durumu Bakanı Fahrettin Koca ise, “Sağlık Durumu sistemimizin gücüne şiddet katacak yeni bir adım atıyoruz. 45 günde tamamlanan son bir iki ay içinde inşası tamamlanarak faaliyete alınan bir dizi hastanemiz oldu. İstanbul iki ivedi koşul hastanesine kavuşmuş oldu. Bugün bu hastanelerin ikincisini açıyoruz.

Acele şart hastanelerimiz Türkiye için gerekli projelerdir. Salgında diğer hastanelerimizin normalleşme süreçlerini bu hastanelerimiz sağlayacak. Havalimanına mesafemiz tamamen İstanbul dışından gelen kişilere acele müdahalede bulunabileceğiz. Afiyet turizmi açısından da merkez olacaktır. Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi de dönemsel bir hastane değil, daimi bir hastanedir” dedi.

RİSK ORTADAN KALKMIŞ DEĞİL”

Prof. Dr. Murat Dilmener'in iç hastalıklarında duayen bir doktor olduğunu aktaran Bakan Koca, “Yoksulların doktoru, hocaların hocası. Benim ondan aldığım duygu her zaman şu olmuştur, İnsanlık merhamet üzerine kuruludur. Bize istikamet veren efsane hocalarımızdan biriydi. Hekimliği bir teknik iş olarak değil sanat olarak içselleştirmemizde önder olmuştur. Ödev ahlakına sahip bir insandı. Asistanlığımızda ve meslek hayatımızda üzerimizde emeği olan bir insandı.

Risk ortadan kalkmış değil. Normalleşme mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. El hijyenine her zamankinden daha artı tartma vermeliyiz. çok değerli insanları bizden alan salgını Allah’ın izniyle her zaman birlikte yeneceğiz” ifadelerini kullandı. İHA

İLGİLİ HABERİki hastane daha hizmete girdiİki hastane daha hizmete girdi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER