Batman’da doktorlar corona dönemindeki koşullar sebebiyle istifa ediyor

Normalleşme süreci ardından tedbirlerin gevşetilmesiyle beraber olgu sayılarının arttığı Batman’da sağlık çalışanlarının istifalarını değerlendiren Batman Türk Tabipleri Birliği (TTB) Batman Şube Başkanı Selahattin Oğuz, yaşanan istifaların süreci sekteye uğracağın

Batman’da doktorlar corona dönemindeki koşullar sebebiyle istifa ediyor

Normalleşme süreci ardından tedbirlerin gevşetilmesiyle beraber olgu sayılarının arttığı Batman’da sağlık çalışanlarının istifalarını değerlendiren Batman Türk Tabipleri Birliği (TTB) Batman Şube Başkanı Selahattin Oğuz, yaşanan istifaların süreci sekteye uğracağını idarecileri bu istifaları dikkate alması gerektiğine değindi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN FİZİK VE PSİKOLOJİK OLARAK YIPRATICI BİR IŞLEM OLDU”

Sağlık Durumu çalışanların ağır iş yükü aşağı maddi ve psikolojik olarak yıpratıldığını belirten Batman TTB Başkanı Selahattin Oğuz, ”1 Haziran sonrası adına normalleşme denilen bizim ise “her yerde açılma” süreci olarak tanımladığımız sürecin çabuk bir şekilde yapıldığını verilerle değil bilimsel veriler ışığında aşamalı olarak bu adımların atılması gerektiğini ayrıca merkezi düzeyde keza de lokal düzeyde ısrarla vurguluyorduk. Fakat maalesef hesaplı, politik ve ayrı kaygılardan nedeniyle süreç hızlandırıldı.

Evet, Batman'da 1 Haziran'da salgın vakaları azalmıştı hatta lokal idarecilerinde paylaştığı jurnal saptama edilen olgu sayısı 10'un altına düşmüştü. Lakin bayram tatili sonrası ve 1 Haziran sonrası ve bizim ısrarla eleştirdiğimiz ve içten bulmadığımız normalleşme süreciyle beraber olgu sayıları tez arttı.

Sıhhat çalışanlarımızın zaten fedakârca bu sürecin sorumluluğunu alıyorlardı. Ağır bir meslek yükü altındaydılar hem maddesel hem de psikolojik olarak sağlık durumu çalışanlarımız için yıpratıcı bir süreçti. Biz TTB olarak ısrarla sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasıyla toplum sağlığının korunacağını, bu anlamda sağlık durumu çalışanlarının alıştırma koşullarının pandemiye yerinde düzenlenmesini, bireysel koruyucu ekipmanlarının kaliteli bir şekilde eksiksiz tamamlanması gerektiğini söylüyorduk” diye konuştu.

“AĞIR İŞ YÜKÜNÜN YARATTIĞI BASKIDAN DOLAYI MESLEKTAŞLARIMIZ İSTİFA EDİYOR

Sağlık Durumu çalışanlarının üstünde ağır bir meslek yükü olduğunu vurgulayan Oğuz, ”Ama maalesef işlem iyi yönetilemediği için vakalar arttı ve meslektaşlarımızın ağır olan ve uzun bir çaba verdikleri bu süreçten olumsuz etkilendiler. Zaten az sayıda hekim ve sıhhat çalışanıyla yürütülen bir süreçte her doktor ve sağlık durumu çalışanının bu sürece sunacağı katkısı fazla değerli.

Meslektaşlarımız bu çalışma koşullarından kaynaklı rahatsızlıkları vardı ve bir süredir ilgili idarecilere bu durumu bildiriyorlardı. Ama sürecin genel olarak iyi yönetilmemesinden ve ağır meslek yükünün kendileri üzerinde yarattığı baskıdan nedeniyle meslektaşlarımız maalesef istifa ediyor. Yetkililer bu istifaları ciddiye almalılar.

Yaşanan bu istifalar süreci sekteye uğratacak, bu anlamda biz ilk kez siyasal iktidara, bu süreci yönetenlere ve lokal idarecilere toplum sağlığını öncelemelerini ve sağlık durumu çalışanlarının sağlığını hiçbir şekilde pandemi sürecine yerinde düzenlemeleri gerektiğini ve süreci baştan gözden geçirmeleri gerektiğini ısrarla yeniden vurguluyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER