Bilim Kurulu Üyesi Kısa Ve Öz: Bu güveni nereden elde etmişler?

1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme sürecine geçilirken, uzun bir aradan sonradan ilk önce yasaksız bir hafta sonu yaşandı.

Bilim Kurulu Üyesi Kısa Ve Öz: Bu güveni nereden elde etmişler?

1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme sürecine geçilirken, uzun bir aradan sonradan ilk önce yasaksız bir hafta sonu yaşandı. Ancak, özellikle hafta sonunu mesire yerlerinde, sahillerde, park ve bahçelerde geçiren bir takım kişilerin yapılan uyarıları dikkate almadan, maske ve sosyal uzaklık kuralına uymamaları tepki çekti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Veciz, hafta sonu yaşanan bu uygun olmayan manzaralı eleştirerek vatandaşları kurallara uymaya davet etti.

“BU GÜVENİ NEREDEN BULUYORLAR?”

Hafta sonu yaşanan negatif manzaraları endişeyle karşıladığını bildiren Özlü, “Bu süreç içinde olan biri olarak hastanede çalışırken ya da dıştan çıktığımda sosyal mesafemi koruyorum. Maskemi takıyorum. Hijyenime uyarı ediyorum. Toplumda bu manzaraları görür görmez, ellerinde benim bilmediğim bilgiler mi var ya da bu güveni nereden elde etmişler, bu özgüven nasıl kazanılıyor diye düşünüyorum. Kendimi rahatlatacak bir şey bulamıyorum. Çünkü virüs hala buluşmaya ve hala öldürmeye devam ediyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Tevfik Kısa Ve Öz

“POZİTİF KİŞİYLE NEREDE KARŞILAŞACAĞINI BİLEMEZSİN”

Virüsün tedbirsizce davranan kişiler kadar asker uğurlamasında, taziyelerde ya da kutlamalarda tez yayıldığına dikkat çeken Prof.Dr. Tevfik Kısa Ve Öz, “Bu olayları sürekli görüyoruz duyuyoruz. Buna rağmen bu dikkatsizliğe ve tedbirsizliğe bir açıklama yapmakta güçlük çekiyorum. Sanırım ahali aralarında bir duyarsızlık ve bana bir şey olmaz anlayışı var. Koruyabildiğimiz değin kendimizi korumalıyız.

Pozitif kişiyle nerede karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Çıkın, dolaşın, eğlenin, alış veriş yapın fakat maskenizi takın, sosyal mesafeye, hijyene dikkat edin. Unutulmasın oysa bu virüs bir kişiden dünyaya yayıldı” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE OLGU SAYISI ARTABİLİR”

Hafta sonu meydana gelen bazı negatif olaylara karşın toplumun büyük bir çoğunluğunun dikkatli davrandığını dile getiren Veciz, “Bu görüntüler endişe veriyor. Lakin önümüzdeki süreçte rakamlar aniden artar, salgın baştan başlar gibi bir düşünceye bizi itmesin. 1 Haziranın etkisini göreceğimiz dönem itibariyle vaka sayılarında bir arz yükselme ve bir dalgalanma görülebilir. Fazla ciddi bir şekilde salgında geri dönüş olabileceği düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Özlü, sosyal medya hesabından “Tavsiyelere uyulması gerekiyor. Bana bir şey olmaz demeyin. Hepimize her şey olabilir. Özenli olmadıkça hiçbirimiz güvende değiliz. Ayrıca kendimizi, hem de başkalarını riske atmayalım” diyerek vatandaşları uyardı.

İLGİLİ HABERİstiklal Caddesi'nde korkutan kalabalık!İstiklal Caddesi'nde korkutan topluluk!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER