Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş daha sonra

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş daha sonra

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, corona virüsü salgını çıktığında okulların kapanması, bazı işyerlerinin vardiyalı çalışmaya geçmesi, 65 yaş üstü nüfusun evde kalması gibi peyderpey bir takım önlemlerin alındığını hatırlatarak, Türkiye’nin 11 Mayıs’tan itibaren ise yeni alışılagelmiş döneme adım attığını söyledi.

‘ADIM ADIM KALDIRILACAK’

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Irk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan,

Yeni adi döneme geçişte alınan önlemlerin peyderpey kaldırılacağını bildiren Prof. Dr. Özkan, acilen 15 ilde gezi kısıtlamasının olduğunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının olumlu etkilerinin olacağını ifade etti. Prof. Dr. Özkan, “11 Mayıs’ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde adım adım devam edeceğiz. Bunları planlarken ‘şu il yarın açılır bu il 3 gün sonra açılır’ diye bir şey laf konusu yok, verileri peşine düşüp takip etmemiz gerekiyor.

Olgu sayımız nasıl gidiyor, vefat sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı vaka sayısının üstünde mi bütün bunları peşine düşüp takip ederek, hatta il il ölçmek gerekiyor. Türkiye’deki olguların takriben yüzde 60’ı İstanbul’da. İstanbul şayet azıcık daha geç bu sürece adım atabilir. Vaka sayılarını ve ölüm sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR’DE GEÇİŞLER SONRADAN’

Corona virüsü salgınına yakalananların hepsinin belirti göstermediğini, bazı kişilerin asemptomatik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, yeni normale geçerken onlarla karşılaşma ihtimali olduğu için kısıtlamaların kaldırılması konusunda nüfusu yoğun şehirlerde vaka ve vefat sayılarının bir tamamen değerlendirilerek karar verileceğini anlattı.

Prof. Dr. Özkan, “Nüfus yoğunluğu çok manâlı. Çünkü bu yeni normale geçerken olgu sayısına, ölüm sayısına bakarken nüfusu yoğun olan şehirleri de çok dikkate alacağız. Bunlar aralarında Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin azıcık daha sonra olmasını bekliyoruz. Bütün bunların detaylı değerlendirilmesi gerekecek” dedi. DHA

İLGİLİ HABERSon dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!Son dakika... Sıhhat Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER