Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonra

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Irk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonra

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Irk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, corona virüsü salgını çıktığında okulların kapanması, bir takım işyerlerinin vardiyalı çalışmaya geçmesi, 65 yaş üstü nüfusun evde kalması gibi peyderpey bazı önlemlerin alındığını hatırlatarak, Türkiye’nin 11 Mayıs’tan itibaren ise yeni normal döneme adım attığını söyledi.

‘ADIM ADIM KALDIRILACAK’

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Irk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan,

Yeni bayağı döneme geçişte alınan önlemlerin an be an kaldırılacağını belirten Prof. Dr. Özkan, derhal 15 ilde seyahat kısıtlamasının olduğunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının olumlu etkilerinin olacağını ifade etti. Prof. Dr. Özkan, “11 Mayıs’ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde peyderpey devam edeceğiz. Bunları planlarken ‘şu il yarın açılır bu il 3 gün daha sonra açılır’ diye bir şey laf konusu değil, verileri peşine düşüp takip etmemiz gerekiyor.

Olgu sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı vaka sayısının üstünde mi tüm bunları peşine düşüp takip ederek, hatta il il değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’deki olguların takriben yüzde 60’ı İstanbul’da. İstanbul belki azıcık daha geç bu sürece adım atabilir. Olgu sayılarını ve ölüm sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR’DE GEÇİŞLER SONRADAN’

Corona virüsü salgınına yakalananların hepsinin belirti göstermediğini, bir takım kişilerin asemptomatik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, yeni normale geçerken onlarla tesadüf ihtimali olduğu için kısıtlamaların kaldırılması konusunda nüfusu yoğun şehirlerde olgu ve ölüm sayılarının bir bütün olarak değerlendirilerek karar verileceğini anlattı.

Prof. Dr. Özkan, “Nüfus yoğunluğu fazla önemli. Çünkü bu yeni normale geçerken olgu sayısına, vefat sayısına bakarken nüfusu yoğun olan şehirleri de fazla dikkate alacağız. Bunlar arasında Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin azıcık sonra olmasını bekliyoruz. Bütün bunların detaylı değerlendirilmesi gerekecek” dedi. DHA

İLGİLİ HABERSon dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!Son dakika... Afiyet Bakanı Koca aktüel corona verilerini açıkladı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER