Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonradan

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahali Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonradan

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahali Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, corona virüsü salgını çıktığında okulların kapanması, bir takım işyerlerinin vardiyalı çalışmaya geçmesi, 65 yaş üstü nüfusun evde kalması gibi adım adım bazı önlemlerin alındığını hatırlatarak, Türkiye’nin 11 Mayıs’tan itibaren ise yeni sıradan döneme adım attığını söyledi.

‘ADIM ADIM KALDIRILACAK’

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahali Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan,

Yeni normal döneme geçişte alınan önlemlerin an be an kaldırılacağını bildiren Prof. Dr. Özkan, şimdi 15 ilde gezi kısıtlamasının olduğunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının olumlu etkilerinin olacağını açıklama etti. Prof. Dr. Özkan, “11 Mayıs’ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde peyderpey devam edeceğiz. Bunları planlarken ‘şu il yarın açılır bu il 3 gün sonradan açılır’ diye bir şey laf konusu değil, verileri takip etmemiz gerekiyor.

Vaka sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı vaka sayısının üstünde mi bütün bunları peşine düşüp takip ederek, hatta il il değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’deki olguların takriben yüzde 60’ı İstanbul’da. İstanbul ola ki biraz daha geç bu sürece adım atabilir. Olgu sayılarını ve vefat sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR’DE GEÇİŞLER SONRA’

Corona virüsü salgınına yakalananların hepsinin semptom göstermediğini, bir takım şahısların asemptomatik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, yeni normale geçerken onlarla rastlama ihtimali olduğu için kısıtlamaların kaldırılması konusunda nüfusu yoğun şehirlerde olgu ve ölüm sayılarının bir tamamen değerlendirilerek karar verileceğini anlattı.

Prof. Dr. Özkan, “Nüfus yoğunluğu çok manâlı. Çünkü bu yeni normale geçerken olgu sayısına, vefat sayısına bakarken nüfusu yoğun olan şehirleri de çok dikkate alacağız. Bunlar arasında Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin azıcık daha sonra olmasını bekliyoruz. Bütün bunların detaylı değerlendirilmesi gerekecek” dedi. DHA

İLGİLİ HABERSon dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!Son dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER